Létrehozva: 2023.03.09.

Fogadási csalás vethet véget a felvidéki magyar MMA sztár karrierjének

Rendőrségi feljelentést fontolgat egy gyanúsan befejezett mérkőzés miatt a szlovák Tipsport fogadási cég. Szerintük nagyon furcsa körülményke között ért véget Boráros Gábor összecsapása egy esélytelennek tartott ellenféllel szemben.

Dagad a sport és fogadási botrány Szlovákiában, amelynek egyelőre úgy tűnik egy felvidéki magyar MMA harcos, Boráros Gábor a fő érintettje. A vásárúti sportoló igazi sztár a Magyarországgal szomszédos országban, ahol sokak példaképe a kevert harcművészetekben elért sikerei miatt. A tehetséges atléta feltűnt a TV2 Ninja Warrior című műsorában, majd magánéleti botrányai miatt került a címlapokra a fiatalember, akkor arról írtak, hogy párja, Jákli Mónika éppen a közös gyermekükkel vajúdott, miközben a büszke apa egy másik hölgy boldogságáról gondoskodott. Emellett a Ripost is beszámolt róla, amikor a Balaton Soundon lett rosszul a sportoló és állítólag megütötte az őt ellátni akaró mentőst, ám később tiszta magát. 

Boráros Gábor mérkőzés közben Fotó: Youtube

Most sem áll jól a szénája a felvidéki sportolónak, legalább is első ránézésre. Még februárvégén csapott össze Boráros Gábor az izraeli Kiril Medvedovsky-val, és meg is nyerte a mérkőzést technikai KO-val. A mérkőzés a Fabric MMA szervezet (amit a szintén felvidéki MMA hős, Végh Attila nevéhez köthető) égisze alatt valósult meg Nyitrán, amit az esélyeknek megfelelően Boráros be is húzott, ám többen furcsaságokat véltek felfedezni a mérkőzésen és azzal összefüggésben - olvasható a Paraméter oldalán. 

A szakértőknek és a sportfogadási cégnek azt tűnt fel, hogy Boráros az összecsapás előtt 12 meccséből 10-et az első menetben megnyert, emellett 7 kg-al nehezebb volt az ellenfelénél, amiről előzetesen megállapodtak. Ezzel szemben Medvedovsky a meccs előtt 7-ből 6 összecsapást veszített el, amit megnyert azt is egy kezdő harcos ellen, azaz az esélyek teljes mértékben a felvidéki sportoló mellett szóltak, sőt egy gyors, és kegyetlen "kivégzést" vetítettek elő. 

Arra, hogy a meccs az elsőmenetben eldől 1,5-ös szorzót kínált a Tipsport, azonban az összecsapás előtt jelentősen megnőtt a szorzó az első menetre és csökkent a másodikra. Ez olyankor  történik, amikor nagy összegben kötnek fogadásokat konkrét eseményre, ebben az esetben a második menetes győzelemre

A fogadási szervezet szerint Boráros Gábor manipulálta mérkőzés eredményét Fotó: Youtube

Mindezek után a mérkőzésen tőle szokatlan passzivitást mutatott a felvidéki sportoló, bár tény, hogy 15 másodperccel a kezdés után már a földön volt az izraeli onnantól inkább show-t csinált Boráros, illetve igyekezett a közönséget és magát szórakoztatni, majd a második menet elején úgy lábon rúgta ellenfelét, hogy az nem tudta folytatni a meccset. Röviden olyat véget ért a mérkőzés, amire előzetesen senki sem számított, aki mégis és erre fogadott nagy összegben az bizony gazdag emberré vált.

Létezik gyanú, hogy befolyásolták a mérkőzést. A megállapításainkra alapozva megtesszük a lépéseket, amelyeket a szerencsejátékokra vonatkozó törvény előír. Elkészítjük az alapokat a büntetőfeljelentéshez és a szlovák MMA szövetség tájékoztatásához 

– fogalmaztak a Tipsport sajtóközleményében. Az Oktagon MMA, Boráros anyaszervezete fel is függesztette a felvidéki magyar sportolót addig, míg nem tisztázódik, hogy köze van-e a fogadási csaláshoz. A Fabriq MMA pedig arról nyilatkozott, hogy, ha kiderül, hogy Boráros sáros az ügyben természetesen megszakítják vele az együttműködést

Lapunk érdeklődött a szlovák rendőrségnél, hogy érkezett-e már hozzájuk feljelentés a Tipsport részéről. 

 

A rendőrség nem vizsgálja az ügyet és feljelentés se érkezett

 

 - mondta Miroslav Živčák rendőrségi szóvivő.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egészen elképesztő: kiderült, ki miatt nincs béke

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

hirtv.hu

Bajnai Gordon elhíresült cége áll Magyar Péter mögött

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

vg.hu

Megérkezett a bejelentés: egyszerre emelkedik és csökken nagyot Magyarországon az üzemanyag ára

origo.hu

Idegesen reagált az új szerelméről szóló pletykákra T. Danny

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Joe Biden arra célozgatott, hogy kannibálok ették meg a nagybátyját

KÜLFÖLD

A háború Csehország egyik leggazdagabb emberévé tette a "fegyveripar urát"

KÜLFÖLD

"Jobb lesz nektek nélkülem!" – Szívszorító üzenetet hagyott hátra a csodálatos édesapa

KÜLFÖLD

Borzalom: ágyban evett az 5 éves kisfiú, ezért megölte a nevelőanyja