Létrehozva: 2023.01.25.

Ki akarták rakni a seregből, erre megzsarolta az ukrán hadsereg tábornokát a magyar szélhámosnő

Újra felbukkant a nemzetközi csalóként megismert magyar nő, F. Emese. A milliós csalásokkal gyanúsított szélhámosnő az ukrán sereg légiósaként húzta meg magát, ám amikor onnan is ki akarták hajítani, megzsarolt egy tábornokot.

Szerző K.S.

Ismét nemzetközi botrányt kavart maga körül a kétes világhírnévre szert tevő magyar szélhámosnő, F. Emese. Mint ahogy arról a Ripost írt, a nőt már több, sokmilliós csalással megvádolták, ami után áprilisban egészen az ukrán seregig menekült, ahol légiósként húzta meg magát. 

Fotó: Pixabay.com (képünk illusztráció)

Tagadta a milliós csalásról szóló vádakat

Persze itt sem bírta sokáig mozgolódás nélkül, és hamarosan kiderült, hogy vélhetően köze van egy hatalmas gyógyszerszállítmány lenyúlásához is: az ukrán jelentések szerint ugyanis meglovasított két és fél millió dollárnyi, azaz több, mint egymilliárd forintnyi gyógyszerszállítmányt és háborús adományt. A jelentés emellett azt sem zárta ki, hogy Emese a titkosszolgálattal is kapcsolatban állhat, illetve felröppentek hírek, hogy orosz kémként is tevékenykedik. 

A nő akkor a Daily Mailnek határozottan tagadta a vádakat: 

Bárki írhat ilyen jelentéseket, de ezeket az állításokat alá kéne támasztani bizonyítékokkal. Állok elébe minden hivatalos vizsgálatnak, de mindaddig ez csupán rágalomhadjárat ellenem

– szögezte le. 

Az biztos, hogy nem bírta sokáig botrány nélkül: a Daily Mail most egy olyan hangfelvételt hozott nyilvánosságra, melyben a hírhedt csaló már egy ukrán tábornokot fenyeget. A történt szerint ugyanis Emese dezertálni akart a seregből, ami után parancsot adtak a kirúgására.

Emese viszont erre rögtön támadásba lendült, és – állítása szerint – megfenyegette az ukrán hadsereg egyik befolyásos tábornokát, a Zeusz kódnevű Andrij Ordynovicsot, miszerint ha kirúgják, akkor bizony „beszélni fog”.

 

Tábornokot fenyegetett meg a magyar csalónő

Kiderült, hogy korábban ki akartak toloncolni dezertálás miatt, és parancsot adtak a szerződésem felbontására is. Szerencsére érinthetetlen voltam, mert korábban már beszéltem Zeusszal, akinek megmondtam, hogyha kirúgnak, nyilvánosságra hozok mindent, amit csak tudok

– dicsekedett a felvételen a nő az egyik ismerősének. Azt is hozzátette, hogy ez nem a tábornok elleni személyeskedés miatt történt, hanem hogy megakadályozza a kirúgást. 

Megvéd engem, mert tudja, hogy mindent tudok. Tudja, hogyha elkezdek beszélni, az porig égeti a hadsereget

– fenyegetőzött, majd sokat sejtetően hozzátette, hogy ezzel szerinte hatalmas kárt tudna okozni a seregnek és az egész országnak is. A beszélgetés közben azt is elárulta, hogy így a seregben maradhatott, mi több, szó nélkül hagyták illegális, tengeren túli útjait is, mi több, kérésére áttették egy másik, csak papíron létező zászlóaljba is, hogy korábbi szakaszától – ahol vizsgálat folyik ellen – menekülhessen. 

Egy magas rangú tiszt a lap szerint megjegyezte: F. Emese valóban komoly károkat okozhatna a seregben. 

Azoknak az információknak, amelyeket kiszivárogtathatna, katasztrofális következményei lennének, és hatalmas propaganda győzelmet jelentene az ellenségnek

– fogalmazott a neve elhallgatását kérő katonai vezető. 

Egy realityben és Portugáliában is felbukkant a neve

Persze felmerül a kérdés, mennyire lehet hitelt adni egy nemzetközi csalónak. Emese ugyanis először az ausztrál The Block című realityben bukkant fel, ahol elnyerte egy 4,2 millió dolláros, azaz több, mint másfél milliárd forint értékű ház megvásárlási jogát, de kiderült, hogy a pénzt be sem tudja fizetni. 

Ezután Abigail Fuchs álnéven kezdett új életet Madeirán, ahol átvágta a főbérlőjét: hamis banki átutalási bizonylatokkal próbálta elhitetni, hogy ő márpedig elküldte a bérleti díjakat, miközben nem fizetett semmit. Ezt követően menekült az ukrán seregbe, ahol Abigélnek hívatta magát, a harctéren pedig a „Mockingjay”, azaz a Fecsegő Poszáta hívójelet használta.

Emese a múltjáról azt állította, hogy Portugáliában élt, dolgozott az ENSZ-nek és az Apple-nek, egy Tesla és egy Porsche Taycan tulajdonosa, valamint tízezer eurós, azaz 4 millió forintos jövedelme van. Így egészen magasra, a kommunikációs igazgatói posztig jutott. 

A News Australia komoly videós összefoglalót készített F. Emeséről:

 

 

Szerző K.S.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Elképesztő fotók kerültek elő a TV2 gyönyörű sztárjának a múltjából

mandiner.hu

Összeomlott a muszlim vezetésű skót kormány

ripost.hu

Újabb RTL-es műsor titkos szereplőlistája szivárgott ki

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

mindmegette.hu

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Szörnyű: Rejtélyes körülmények között eltűnt a milliárdos házaspár 16 éves lánya

KÜLFÖLD

Zelenszkij elleni merényletre készült egy lengyel férfi

KÜLFÖLD

Orbán Viktor után a lengyel elnököt fogadta magánrezidenciáján Donald Trump

KÜLFÖLD

Borzasztó tragédia: a 10 éves kisfiú arra ébredt, hogy az apja megölte az összes családtagját