Létrehozva: 2023.01.23.

24 napig csak ketchupot és leveskockát evett a hajótörött férfi, túlélte

Egy kis esővízzel összekeverve fogyasztotta az „ételkülönlegességeket”.

Szerző Gaál József

Kizárólag ketchupot és leveskockát evett egy hajótörött férfi, aki 24 napon keresztül hánykolódott a Karib-tengeren egy irányíthatatlan vitorláson. A csodával határos megmenekülése után Elvis Francois azt mondta a sajtónak, hogy az utolsó napokban már lelkileg is felkészült a halálra, és egyelőre felfogni sem tudja, hogyan sikerült túlélnie a tengeren történt megpróbáltatásokat, de nagyon hálás, hogy végül így történt.

Elvis Francois a fáradságon és dehidratáltságon kívül, ép bőrrel megúszta a tengeren töltött 24 napot.

A 47 éves Francois még december végén egy vitorlás javításán dolgozott a Karib-tengeren található Szent Márton-sziget egyik kikötőjében, amikor hurrikán-szerű vihar támadt, és az erős szél elsodorta a hajót a férfival együtt a partoktól. Az erős hullámzás miatt a vitorlásban akkora károk keletkeztek, hogy irányíthatatlanná vált. Francois ugyan többször is megpróbálta telefonon elérni a rokonait, ismerőseit, de addigra olyan távol került a partoktól, ahol már nem volt térerő. Végül jobb híján úgy döntött, rendszeresíti a készleteit és türelmesen vár, amíg kimentik.

Nem volt ennivalóm. Csak egy üveg ketchup, rengeteg leveskocka és némi fokhagymapor volt a hajón. Szóval összekevertem ezeket egy kis esővízzel, és minden nap ebből ettem egy kicsit, hogy túléljek 24 napot a tengeren

– fogalmazott a férfi, aki a hánykolódás közben több elhaladó hajónak is megpróbált jelezni a tengeren, de egyik sem vette észre. Tüzeket gyújtott a fedélzeten, sőt, a hajó oldalába még az angol „help”, azaz segítség szót is belevéste, de ez is kevésnek bizonyult.

A hajótörött férfit egy teherszállító hajó mentette ki a tengerből (Forrás: Armada de Colombia - Twitter)

Francois kálváriája végül január 18-án ért véget, amikor a vészjelzéseit egy alacsonyan szálló repülőgép pilótája megpillantotta, és értesítette a kolumbiai partiőrséget. Ezt követően néhány órával egy közelben járó teherszállító hajó a megadott koordináták felé kanyarodott, felvette a hajótörött férfit, majd elvitte a kolumbiai Cartagena kikötővárosba.

Szinte hihetetlen, de Francois a fáradságon és dehidratáltságon kívül, ép bőrrel megúszta a „kalandot”. A kolumbiai parti őrség parancsnoka azt mondta, hogy Francois az orvosi vizsgálatokat követően jó egészségnek örvend, de egy kicsit fogyott. Sajtóhírek szerint a tengeren töltött 24 nap alatt összesen 220 kilométerre sodródott el Szent Márton-szigetétől  – írja a New York Post. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek