KÜLFÖLD

Szerző Ripost

2 hónapja

Tragédiába torkollott a kémiai bemutató: több kisgyermek megsérült - Videó

Váratlanul jóval nagyobb robbanás történt, mint azt az előadó tervezte. Az iskola nem érti, miért nem sikerült a kísérlet, amit már többször is megcsináltak.

Szerző Ripost

Bemutató közben felrobbant egy folyékony nitrogénnel teli tartály Spanyolország északi részén egy tudományos fesztiválon. Tizennyolcan megsérültek, köztük gyerekek is vannak - közölte a helyi sajtó hatósági és kórházi közleményekre hivatkozva.

Fotó: Daily Mail

A baleset a Gironai Egyetem által rendezett tudományos fesztiválon történt  pénteken, a bemutatónak legalább 200 fős közönsége volt.

A sérültek közül tízen 13 évesnél fiatalabbak. Égési sérülést senki nem szenvedett, a problémát a felrobbanó fémtartály darabjai okozták. Minden sérültet kórházba szállítottak, s legtöbbjüket már péntek este hazaengedték. Az öt legsúlyosabbat - két felnőttet és három gyermeket - még ápolják.

Az egyetem szóvivője érthetetlennek nevezte a balesetet, a bemutatni kívánt kísérletet ugyanis, mint elmondta, már számos alkalommal sikeresen demonstrálták. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!