2 hónapja

Halálra késeltek egy 14 éves fiút – Egy egész város gyászolja a tinédzsert

Folyik a rendőrségi nyomozás az ügyben, két gyereket őrizetbe vettek.

Halálra késeltek egy 14 éves fiút egy parkban az észak-Angliai Gateshead-ben – számol be a tragikus esetről a Mirror.

gyász
Fotó: Pixabay

Tomasz Oleszakot hétfőn este szállították kórházba szúrt sebekkel, de orvosai már nem tudták megmenteni. A fiatal fiú kedd hajnalban életét vesztette. A gatesheadi Fell Dyke Általános Iskola egykori tanítványának halála a szülőket, tanárokat, iskolásokat, és az egész közösséget egyaránt megrázta.

"Egy édes kölyök volt"

Egy diák édesanyja, aki ismerte az áldozatot, és akinek fia az egyik barátjának tudhatta a megkéselt fiút, szívszorító bejegyzést tett közzé a közösségi médiában, mondván, fia a barátja elvesztése miatt teljesen összetört:

Őszintén! Ez annyira borzasztó! A fiam hazajött az iskolából, és sokkos állapotban van. Nem tudom abbahagyni a sírást. Ez annyira tragikus. Tomasz egy édes kölyök volt, a fiam teljesen összeomlott a halála miatt.

A 40 éves Nicola Morris, aki annak a parknak a közelében él, ahol a szörnyű tragédia történt, azt mondta: 

 

Ez egyszerűen szörnyű! Tomasz egy kedves fiú volt. Akárcsak az anyukája. Ez egy borzalmas tragédia, hiszen Tomasz előtt ott volt egy egész élet.

 

Az elhunyt fiú egyik szomszédja, a 30 éves Rafa Konobinski is megszólat az eset kapcsán:

Tomasz egy kedves gyerek volt, még csak egy kölyök. Megdöbbentő, hogy így ellopták az életét, valóban megrázó. Tomasz a mostohafiam barátja volt, együtt robogóztak, fiatal srácokként elütötték az időt. Ő nem az a fajta fiú volt, aki kereste a bajt. Egyszerűen rosszkor volt rossz helyen, és ezért most az anyja elveszített egy fiút. A fiú és családja a lengyel közösség tagja volt, a Springwell Estate-n éltek, de már jó ideje itt laktak, és Tomasz egy népszerű fiú volt itt.


13 éves lány és egy 14 éves fiú a gyanúsított

kés gyilkosság
Fotó: Pixabay

A northumbriai rendőrség közölte, Tomasz halálát olyan sérülések okozták, amiket egy pengeéles tárgy okozott. A fiút a Gateshead városában található Springwell Estate-en érte a támadás hétfőn este 8 óra után. A rendőrség gyilkosság gyanújával letartóztatott és őrizetbe vett egy 14 éves fiút, valamint egy 13 éves lányt is, akit azzal gyanúsítanak, hogy segített az elkövetőnek. A tinédzser lány szintén őrizetben van. Az áldozat családját a tragikus haláleset óta speciálisan képzett rendőrök támogatják.

„Ennek soha nem lett volna szabad megtörténni”

Helena Barron főfelügyelő az esetről azt nyilatkozta:

 

Tomaszra egy egész élet várt, és ez a tragikus incidens megszakította az életét, és teljesen lerombolta a családját.Elképzelhetetlen a gyászuk, és a northumbriai rendőrségnél mindenki gondolatában ott vannak, és továbbra is minden tőlünk telhető módon támogatjuk őket

 

- fogalmazott. Hozzátette, a nyomozás folyamatban van, és a hatóságok mindent megtesznek, hogy a felelősöket bíróság elé állítsák. Végül arra kért mindenkit, hogy aki látott valamit, vagy információval rendelkezik a gyikossággal kapcsolatban, forduljon közvetlenül a rendőrséghez.

Kim McGuinness northumbriai rendőrség és bűnügyi biztos így nyilatkozott:

 

Ennek soha nem lett volna szabad megtörténni. Most a mi dolgunk, hogy kiterjedt vizsgálatokat végezzünk, hogy megállapítsuk azokat a körülményeket, amelyek egy fiatal élet értelmetlen elvesztéséhez vezettek.

 


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!