Létrehozva: 2022.09.17.

Új értelmet nyert a „migránsbuszoztatás” Amerikában

A demokrata párti szövetségi kormány bevándorláspárti politikáját megelégelve Texas, Arizona és Florida államok vezetése illegális migránsok százait buszoztatja az amerikai fővárosba, Washingtonba, illetve New Yorkba, hogy a Fehér Ház és a keleti parti liberális politikusok első kézből tapasztalják meg az Egyesült Államok déli részét sújtó illegális bevándorlással járó nehézségeket.

Szerző Gaál József

Miután 2021 januárjában Joe Biden átvette a stafétabotot elődjétől a Fehér Házban, gyakorlatilag azonnal bevándorláspárti rendeletek tucatjait írta alá, melynek következtében sokszorosára nőtt az illegális határátlépések száma az amerikai-mexikói határon. Csak idén eddig közel 2 millió törvénytelen határátlépővel szemben kellett intézkednie a határvédelmi hatóság (Custom and Border Protection – CBP) ügynökeinek, míg a 2021-es pénzügyi év egészében 1,7 millió volt ez a szám. 

A kialakult migrációs válsághelyzet leginkább a déli országrészt, azon belül is elsősorban a határ tőszomszédságában található városokat sújtja. Ezek a települések lényegében hatalmas befogadóközpontokká váltak, a bűnözés és a kábítószerkereskedelem a hétköznapok részét képezi, mindez pedig arra kényszerített sok helybélit, hogy elköltözzön a térségből.

Mivel a Biden vezette szövetségi kormány nem hajlandó segíteni a válság megoldásában, és a bevándorláspárti szabályokat sem vonják vissza, a migrációs nyomásnak leginkább kitett Texas és Arizona államok republikánus vezetése úgy döntött: szembesítik baloldali kollégáikat a valósággal. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az illegális bevándorlókat buszokra – extrém esetben repülőre – ültetik, majd a demokraták által irányított nagyvárosokba, köztük Washingtonba, New Yorkba és Chicagoba szállítják őket.

Szeptemberben gyakorlatilag már minden nap érkezett egy migránsokkal teli buszjárat Washingtonba

Az első illegális migránsokkal megtöltött busz áprilisban érkezett Washingtonba, az azóta eltelt időben pedig Texasból már több mint 7 ezer, Arizonából mintegy ezer bevándorlót küldtek a baloldali vezetésű városokba. Greg Abbott texasi kormányzó szerint ezek a települések remek úti célok a migránsok számára, hiszen a demokrata polgármestereik mindig is azt hirdették magukról, hogy tárt karokkal fogadják a bevándorlókat.

A történelminek ígérkező, novemberben esedékes kongresszusi választásokhoz közeledve – nem meglepő módon – egyre több migránssal tömött buszjáratot indítanak a republikánus kormányzók, fokozva ezzel a nyomást a politikai ellenfeleiken. Legutóbb például szerdán szállítottak Kamala Harris alelnök háza elé Texasból közel száz illegális bevándorlót, akiknek a többsége venezuelai, uruguayi, kolumbiai és mexikói volt.

Texas ma két busznyi migránst tett ki Kamala Harris alelnök washingtoni rezidenciája előtt

– közölte Twitter-oldalán Greg Abott texasi kormányzó, aki azt is hozzátette, hogy addig fogják küldeni a migránsokat az olyan városokba, mint Washington, amíg Biden elnök és Harris nem teszi a dolgát, és nem védi meg Amerika határait. 

Az alelnök háza elé vitt bevándorlókkal szinte egy időben Ron DeSantis floridai kormányzó kettő, illegális migránsokkal teli repülőgépet küldött a Massachusetts állambeli Martha’s Vineyardra. Az Atlanti-óceánon található luxus-nyaralósziget arról híres, hogy a Demokrata Párt felső vezetésének ez az egyik kedvelt üdülőhelye. Számos párttársához hasonlóan van itt villája Barack Obama korábbi elnöknek is.

Ahogy az várható volt, a bevándorláspárti demokrata politikusok nem fogadták kitörő lelkesedéssel a városaikba érkező illegális migránsokat.  Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője például szégyenteljesnek és emberrablásnak nevezte a buszoztatást, mondván, hogy aki ilyen eszközhöz nyúl, az adófizetők pénzét pazarolja. 

Muriel Bowser, Washington demokrata párti polgármestere azzal vádolta meg republikánus riválisait, hogy gonosz politikai játszmát űznek, és a migránsokat politikai haszonszerzésre használják. Bowser a városába érkezett illegális bevándorlók miatt előbb válsághelyzetet hirdetett, majd a Védelmi Minisztériumhoz fordult, hogy a város igénybe vehesse a Nemzeti Gárda szolgáltatásait, a Pentagon azonban elutasította a felkérést.

Gavin Newson kaliforniai kormányzó pedig csütörtökön levelet írt Merrick Garland főállamügyésznek, amelyben felszólította az amerikai Igazságügyi Minisztériumot (DOJ), hogy „emberrablás” vádjával indítsanak vizsgálatot Ron DeSantis floridai kormányzó ellen. 

origo.hu

A telex, 444, hvg olvasói örülnek a Robert Fico elleni merényletnek

ripost.hu

Átveszik az irányítást az égiek, 3 csillagjegy élete fenekestül felfordul!

borsonline.hu

Rendkívüli bejelentést tett a szlovák kormány Robert Fico állapotáról

vg.hu

Robert Fico elleni merénylet: az egyik legjobb magyar testőr szerint ez történhet most Szlovákiában

metropol.hu

Megsúgták az égiek, ez a 4 csillagjegy a legokosabb

ripost.hu

Az egész ország citromsárgába borul, az összes megyére figyelmeztetést adtak ki

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 16.: a Vízöntő elemében van, a Rák menjen a saját feje után

ripost.hu

Kőkemény teszt: csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megoldani ezt

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

ripost.hu

Alaposan megváltozott a helyzete, kitálalt Szoboszlai Dominikról a kapitány

ripost.hu

Itt a vége, III. Károly váratlan lépésre szánta el magát

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Soros fia megint Ukrajnába utazott, érdekükben áll a háború kiterjesztése

KÜLFÖLD

Donald Tusk: a NATO katonái már Ukrajnában vannak

KÜLFÖLD

Macron fenyegető mondataira kemény választ adott Putyin

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Elszakadna egy terület Franciaországtól, halálos zavargások törtek ki

KÜLFÖLD

A brit sajtó már teljes realitásként ír a III. világháborúról, térképen mutatják a gócpontokat

KÜLFÖLD

Lebénult, megvakult és beszédképtelen lett egy egyetemista, akit durván leitattak

KÜLFÖLD

"Nem kellene mennem sehova" – A furcsa megérzését követően holtan találtak rá a tehetséges táncosra