KÜLFÖLD

Szerző Ripost

2 hónapja

Szívszorító, hogy ezért lelőttek egy 21 éves nőt, amikor a kutyáját sétáltatta

Csupán két nappal a születésnapja után vesztette életét Isabella egy rossz mondat miatt.

Szerző Ripost

Isabella Thallas és barátja, Darian Simon épp a kutyájukat sétáltatták Michael Close háza előtt, amikor a férfi észrevette, hogy a kutya, Rockó a háza előtt könnyít magán. A férfi ettől úgy feldühödött, hogy fegyvert rántott - írja a Daily Beast.

fegyver
Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

Az esetet, ami két és fél éve történt Denverben, az Egyesült Államokban, most tárgyalja a bíróság. A vallomások szerint Close meghallotta, amint a fiatalok arra buzdítják a kutyát, hogy végezze el a dolgát - éppen az ő háza előtt. 

Go potty

 – ez volt a végzetes mondat, ami körülbelül annyit tesz, hogy pottyantson oda a kutya. A feldühödött férfi a fiatal párra üvöltött az ablakból:

Megtanítod azt a rohadt kutyát, vagy csak kiabálsz vele?!

Close ezután felkapott egy AK-47-est, amelyet egy rendőr barátjától, a denveri rendőrség őrmesterétől kapott korábban, és összesen 24 lövést adott le a fiatal párra.


A nőt a hátán érte az egyik lövés

Isabella Thallas a helyszínen meghalt, miután a hátán találta el az egyik lövés. Két nappal korábban ünnepelte a 21. születésnapját. Barátját is több lövés eltalálta a lábán és a farán, de ő túlélte a támadást. Close-t később egy útellenőrzés során elfogta a rendőrség és letartóztatta.

  

Őrültségre hivatkozott, de bűnösnek találták

Close ügyét a gyilkosság után két és fél évvel, múlt csütörtökön kezdte tárgyalni a bíróság, ahol ügyvédi csapata azzal érvelt, hogy a férfi súlyos lelki problémákkal küzd a gyermekkorában elszenvedett bántalmazások, valamint egy szakítás miatt, és mert elvesztette munkahelyét, így nem vonható felelősségre a tettéért. Az esküdtszék azonban ezt nem fogadta el mentőérvként.

 

Szem nem maradt szárazon a tárgyalóban

Amikor a bíróságon felolvasták, hogy Close bűnös Isabella Thallas meggyilkolásában és a barátja, Darian Simon ellen elkövetett gyilkossági kísérletben, a férfi elsírta magát, csakúgy, mint a fiatal áldozat családtagjai, akik mind részt vettek a tárgyaláson.

Két és fél éve várunk erre a napra, és ami most a bírósági teremben zajlott, majdnem olyan gyorsan történt, mint, ahogy a lányomat lemészárolták

– mondta könnyek között Thallas édesanyja, Ana Thallas a The Denver Postnak. Joshua Thallas hozzátette: semmi sem csökkenti azt a hatalmas veszteséget, amelyet Close gonosz tette okozott.

A bíróság Michael Close ügyében november 4-én hoz ítéletet.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!