KÜLFÖLD

Szerző Ripost

1 hónapja

Fekete anyajegy jelent meg a fején: rákos lett a 29 éves nő

Nem akarta elhinni a fiatal nő, hogy ilyen súlyos betegség támadta meg. Ráadásul az orvosai először félre diagnosztizálták, azt hitték, gombás fertőzése lett.

Szerző Ripost

A fiatal nő észrevett egy kis fekete anyajegyet a fejbőrén, ami miatt orvoshoz fordult. Ám először tévesen gombás fertőzésnek hitték, a valójában rákos elváltozást. Sarah Leet sokként érte a halálos diagnózis.

kórház
Fotó: Pixabay

„Amikor a nővér telefonon közölte velem a hírt, annyira megdöbbentem, hogy majdnem összeestem. Nem járok szoláriumba, 30-as faktorú naptejet használok és Walesben nőttem fel, ahol szinte mindig esik az eső” – kezdte Sarah a Mirrornak.

Sarah-t ezután egy bőrgyógyászhoz küldték, aki megállapította, hogy a folt valószínűleg jóindulatú. Egy másik bőrgyógyász pedig a diagnózis után műtéti úton eltávolította az anyajegyet és biopsziának vetette alá. Ekkor jött az újabb sorscsapás a fiatal nő számára.

Az eredmények azt igazolták, hogy Lee-nek harmadik stádiumú rosszindulatú csomós melanómája van, ami azt jelenti, hogy a rák átterjedt a nyirokcsomóira. Lee végül egy nyolcórás műtéten esett át, amelynek során 24 nyirokcsomót távolítottak el a szervezetéből. Hat hónap telt el, mióta elkezdődtek a megpróbáltatásai a fiatal nőnek, de nem tudni, képes lesz-e legyőzni véglegesen a rákot. 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!