KÜLFÖLD

Szerző Ripost

1 hónapja

Évek óta vadászott a pedofil a kislányra, szörnyű, ami ezután történt

Három éven át figyelte áldozatát a megszállott férfi.

Selim Tekin (28) 13 éves kora óta próbálta becserkészni áldozatát, Beyza Dogant a törökországi Isztambulban – számol be az esetről a Mirror.

Korábban többször elrabolta a lányt

Laptop férfi
Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

A tinédzser apja, Cuma a helyi médiának elmondta, Tekin először az Instagramon vette fel lányával a kapcsolatot. Úgy véli, azért üldözte őt, mert a lány elutasította a közeledését. Mielőtt a család feljelentést tett ellene, az apa állítása szerint a férfi ötször elrabolta Beyza-t, korábban pedig betört a családi házukba.

Elkapta a rendőrség, de ki is engedte

bilincs
Fotó: Pixabay

A feljelentést követően Tekint letartóztatta a rendőrség és gyermek ellen elkövetett szexuális zaklatás és kiskorúval való szexuális kapcsolat miatt kellett felelnie a törvény előtt. Emellett határozatlan idejű lakhelyelhagyási tilalom hatálya alá is került, amely megtiltotta, hogy kapcsolatba lépjen áldozatával. A helyi média arról számolt be, hogy rövid ideig őrizetben volt, de a nyomozás ideje alatt szabadon engedték.

Nyakon lőtte a védtelen lányt

A végzetes napon, augusztus 6-án Tekin betört a család otthonába, és ott nyakon lőtte a 16 éves megrémült Beyzát. A férfi ezek után maga ellen fordította a fegyvert, és meghúzta a ravaszt. Bár mindketten túlélték a lövöldözést, a kórházban nem sokkal később meghaltak. Beyza augusztus 8-án, Tekin pedig másnap.

 

Egyre több nőt gyilkolnak meg Törökországban

A nőgyilkosság egyre nagyobb probléma Törökországban, különösen miután az ország tavaly júliusban hivatalosan is kilépett az Isztambuli Egyezményből.

A We Will Stop Femicide Platform által közzétett 2021-es éves adatjelentés szerint 2021-ben 280 nőt öltek meg férfiak, míg 217 nőt találtak gyanús körülmények között holtan.

A Monument Counter - "az erőszak által megölt nők digitális emlékműve" naponta frissített adatai szerint Törökországban ebben az évben eddig 246 nőgyilkosság történt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!