KÜLFÖLD

Szerző Gaál József

1 hónapja

Itt a bizonyíték: Joe Biden nem tud magától köszönni és leülni

A szabad világ leghatalmasabb emberét még a legalapvetőbb dolgokra is külön figyelmeztetni kell, nehogy valami balul süljön el.

Szerző Gaál József

Joe Biden amerikai elnöki és Deb Haaland belügyminiszter a Fehér Házban fogadta a szélenergia ipar cégvezetőit, valamint néhány keleti-parti tagállam kormányzóját egy munkamegbeszélésére a napokban. A közel egy órán át tartó tárgyalás során a felek arról állapodtak meg, hogy fokozzák a szélturbinákat gyártó üzemek teljesítményét, modernizálják az ehhez kapcsolódó ipari infrastruktúrát és fejlesztik a munkaerő továbbképzését. „Együtt lépünk előre, és egy jobb Amerikát fogunk építeni. Ez nem csak a jövőről szól, hanem a jelenről is” – fogalmazott Biden, aki azt is hozzátette, hogy az éghajlatváltozás elleni küzdelem egyik fontos eleme a szélenergia-ipar fellendítése, ezért hatalmas állami támogatásokat szánnak a szektornak.

Nos, a kitűzött célok mindenképp ambiciózusak és előremutatóak, a megbeszélés mégsem ezek, hanem egy végtelenül kínos jelenet miatt került a sajtó érdeklődésének homlokterébe. Történt ugyanis, hogy Joe Biden a fotósok gyűrűjében véletlenül megvillantott egy neki készült, utasításokkal teli cetlit, amin pontról pontra, tőmondatokban le volt írva, hogy mit kell csinálni az esemény során. A listán olyan elképesztően triviális dolgok szerepeltek, mint például: „TE köszönsz az egybegyűlteknek”, „TE helyet foglalsz”, „TE rövid megjegyzéseket teszel” és „TE távozol”

Érthető okokból az utasításokkal teli lista miatt ismét felerősödtek azok a hangok, melyek szerint a 79 éves Joe Biden egészségi állapota már nem teszi lehetővé számára az elnöki feladatok ellátását. Ezzel kapcsolatban a Fehér Ház korábbi orvosa, aki Barack Obama és Donald Trump kormányzása idején is betöltötte ezt a tisztséget, azt mondta, hogy Biden már nincs a szellemi képességeinek teljes birtokában és az ország javára válna, ha lemondana.

Fontos megjegyezni, nem a mostani volt az első alkalom, hogy a demokrata kormányfő ilyen és ehhez hasonló súgókártyával állt ki a riporterek elé. Márciusban például, miután kirobbant az orosz-ukrán háború, előre megírt válaszokat olvasott fel az újságíróknak, akik feltehetően előre megírt kérdéseket tettek fel nekik.

Tucker Carlson, a Fox News sztárműsorvezetője egyébként úgy kommentálta a mostani esetet, hogy egy óvódásnak nem kell ilyen részletességgel elmondani, hogy mint hogyan csináljon, ha másokkal találkozik. Továbbá minden amerikai adjon hálát, hogy Bident arra még nem kell emlékeztetni, mi a neve, és hogy ő az Egyesült Államok elnöke.

Szerző Gaál József

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Olaszországban mutatta meg csodás alakját Fésűs Nelly lánya - kép

origo.hu

Több ember fejét is le akarta vágni egy tatabányai férfi

life.hu

Rúzsa Magdi édes fotókon mutatta meg hármasikreit: így zajlik náluk az etetés

magyarnemzet.hu

Elgondolkodtató, hogy mit mondott a svéd sztár Hosszú Katinkáról

borsonline.hu

Szívszaggató: Hat napot töltött halott babájával a fiatal édesanya

mindmegette.hu

9 könnyű nyári fogás, ha van otthon friss bazsalikom

ripost.hu

Egy időutazó megjósolta II. Erzsébet királynő halálát

ripost.hu

Ez is eljött! Varga Irén végleg feladta a küzdelmet

ripost.hu

Már Azahriah klipjében is szerepel a megcsalt barátnője

ripost.hu

3 csillagjegy, akik őrületesen jók az ágyban

További cikkek

KÜLFÖLD

Megrázó felvételek érkeztek a horvátországi buszkatasztrófa helyszínéről

KÜLFÖLD

Receptet adott a győzelemre Orbán Viktor Amerikában

KÜLFÖLD

Rendőrök közé hajtott terepjárójával egy dzsihadista édesanyja Ausztriában

KÜLFÖLD

Putyin szerint egyszer már majdnem sikerült békét kötni Ukrajnával

KÜLFÖLD

Elborzadt a család, mikor kinyitotta a megvásárolt bőröndöket

KÜLFÖLD

Német Bild: sokkoló a hatása az új rezsiszámláknak

KÜLFÖLD

Fontos bejelentés, jön az omikron elleni vakcina

KÜLFÖLD

Elvették a gyermekét, öngyilkos lett a 24 éves édesanya