Létrehozva: 2022.04.13.

Szellemi alkalmatlansága miatt lemondásra szólította fel Bident a Fehér Ház korábbi orvosa

Ronny Jackson szerint az amerikai elnök egészségének hanyatlása felfoghatatlan károkat okoz az Egyesült Államoknak.

A Fehér Ház korábbi orvosa, aki Barack Obama és Donald Trump kormányzása idején is betöltötte ezt a tisztséget, azonnali lemondásra szólította Joe Biden amerikai elnököt, szerinte ugyanis a kormányfő szellemileg alkalmat a feladatai ellátására - írja a Daily Wire konzervatív amerikai hírportál. 

Fotó: AFP

Biden nem tudja, mi folyik Ukrajnában. Semmivel kapcsolatban sem tudja, mi történik! Kognitívan nem képes vezetni. Le kell mondania, mielőtt az országunk még többet szenved

- fogalmazott egy lényegre törő Twitter-bejegyzésben Ronny Jackson, aki nem először fogalmazott meg éles kritikát a regnáló amerikai elnökkel szemben. Egy múlt hónapban adott interjújában például úgy fogalmazott, hogy "minden alkalommal, amikor Biden feláll és az amerikai néphez beszél, nem csak az amerikai nép nézi, ahogyan beszél, hanem az egész világ, és valójában ez a lagnagyobb probléma. Ilyenkor ugyanis fáradtnak, gyengének, zavarodottnak, összefüggéstelennek tűnik, és ez a gyengeség üzenetét küldi az egész világnak."

Korábban Jackson azt követelte Bidentől, hogy vesse alá magát egy ugyanolyan kognitív tesztnek, amelyet Donald Trump volt elnök is kitöltött minden évben. Jackson Bidenhez intézett, majd nyilvánosságra hozott leveléhez később 37 republikánus képviselő csatlakozott, arra kérve Bident, hogy "kövesse az elődje példáját".

Barack Obama és Ronny Jackson, a Fehér Ház volt orvosa

Joe Biden hanyatló szellemi állapota egyébként nyílt titoknak számít az Egyesült Államok. Az amerikai elnök már a 2020-as elnökválasztási kampány során is többször bizonyította, hogy nincs már a szellemi képességeinek teljes birtokában. Előfordult vele, hogy elfelejtette a kihívója, Donald J. Trump nevét, nem jutott eszébe, kinek volt korábban az alelnöke, többször nem tudta, hogy épp melyik államban kampányol, nem tudta a kínai elnök nevét és egy alkalommal kijelentette, hogy ő egy szenátusi mandátum megszerzéséért indul az elnökválasztáson.

A 79 éves demokrata elnök mindemellett a tényszerű számadatokkal is hadilábon áll. Tavaly például egy munkaügyi konferencián jelentette ki, hogy 720 millió (!) amerikai nő térhetne vissza a munkaerőpiacra, ha az általa javasolt családi pótlék-rendszert alkalmaznák az országban. Egy másik alkalommal pedig azt találta mondani, hogy 2007 óta több mint 150 millió amerikai állampolgár vesztette életét lőfegyverek okozta sérülésekben.

Biden nemrég pedig azzal borzolta a kedélyeket, hogy az orosz-ukrán háború kapcsán összekeverte Ukrajnát Iránnal, illetve egy szokásos Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón bevallotta, hogy azt is elfelejtette, hogy ő egy elnök és már nem „csak” egy szenátor.

Az elnök állapota csak egyre rosszabb és szembe tűnőbb lesz, és ezt nem lehet majd eltitkolni az emberek elől - véli Jackson. Úgy fogalmazott: Biden vagy magától lemond, vagy meg fogják győzni arról, hogy lemondjon az elnöki tisztségéről, végső esetben az alkotmányra hivatkozva fogja átvenni az ország irányítását az alelnök, Kamala Harris.

Jackson elmondta: azt szeretné, ha Joe Biden részt venne egy kognitív teszten és a Fehér Ház nyilvánosságra hozná annak eredményeit.

Ismert, hogy már Biden kampánya alatt felmerült a kérdés, hogy vajon a hetvennyolc éves politikus megfelelő szellemi állapotban van-e ahhoz, hogy esetleges győzelme után országát vezesse. Megválasztása óta az elnök feltűnően kerüli a sajtótájékoztatókat, ha mégis a sajtó elé áll, akkor előre megírt válaszokat ad korábban feltett kérdésekre. Többször is a demencia jelei mutatkoztak Bidenen ezeken az eseményeken, nehezen formálja a szavakat, mondatokat és dadogni is szokott.


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, hol lesz G.w.M az újabb baba születésekor

origo.hu

Nagy a baj: katonákat küld Ukrajnába az Egyesült Államok

borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

vg.hu

iPhone 16: meglepő információk szivárogtak ki

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

vg.hu

Ruandába telepítik az elfogott illegális migránsokat a britek

origo.hu

Hatalmasat hazudott Magyar Péter - lebukott

mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Félek, hogy elfelejt, még csak 4 éves” - azt hitték, hogy csak gyomorégése van, most az életéért küzd az édesanya

KÜLFÖLD

Botrány, amit egy vásárló csinált a Lidl-ben: sokkot kapott egy édesanya

KÜLFÖLD

A legkisebb koporsók a legnehezebbek: egymást átölelve halt meg az 5 és 8 éves testvérpár

KÜLFÖLD

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk