Létrehozva: 2022.04.12.
Módosítva: 2022.04.12.

Hatalmas robbanás rázta meg New York belvárosát, tömegpánik tört ki a Times Square-en

Szerencsére a detonációban senki sem sérült meg, amit elsőre feltehetően sokan terrortámadásnak hittek.

Szerző Gaál József

Tömegpánik alakult ki a New York belvárosában található Times Square-en, miután a turisták körében népszerű teret és a környező felhőkarcolókat egy hatalmas robbanás rázta meg – helyi idő szerint vasárnap háromnegyed hétkor. A szemtanúk elmondása szerint a detonáció akkora volt, hogy beleremegett a föld, sőt a környező épületekben is érezni lehetett. Egy közelben lakó férfi a sajtónak úgy fogalmazott, hogy a „lökéshullám az egész háztömböt megrázta”írja a New York Post internetes kiadása. 

A közösségi oldalakra feltöltött amatőr felvételeken az látható-hallható, ahogy a zsúfolásig telt teret egyszer csak egy erős robbanás zaja tölti meg, majd az emberek a hang forrásával ellentétes irányba kezdenek futni. Szerencsére se a tömegpánik okozta zűrzavarban, sem pedig a detonációban nem sérült meg senkit. Mint később kiderült, utóbbit a csatornában felgyülemlett robbanékony gáz okozta. 

A New York-i tűzoltóság (FDNY) tájékoztatása szerint a pánikot okozó hatalmas robbanást több kisebb előzte meg, ezért az embereik már a helyszínen voltak, amikor bekövetkezett a baj. Egy helyi közműszolgáltató azt közölte, hogy a robbanást egy elöregedett kábel okozhatta.

Fontos megjegyezni, hogy a robbanás hallatán nem véletlenül gondolt mindenki azonnal a legrosszabbra:, az utóbbi időben ugyanis New Yorkban egekbe szökött a bűnözés mértéke. A koronavírus-járvány kirobbanása óta az erőszakos jogsértések 37 százalékkal, a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények száma pedig 17 százalékkal nőtt. A város nemrég megválasztott polgármestere, Eric Adams korábbi rendőr-főkapitány azzal kampányolt, hogy mindent megtesz bűnözés visszaszorítása érdekében.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek