Létrehozva: 2022.04.24.
Módosítva: 2022.04.24.

Atombomba-robbantásokat javasolt a Holdon az amerikai kormány, durva, mi lett volna a cél

Nem nehéz elképzelni, milyen természeti katasztrófával járt volna, ha megvalósítják az ötletet...

Szerző Gaál József

Az amerikai Védelmi Minisztérium egyik "titkos" kutatási programja, az úgynevezett Fejlett Repüléstechnikai Fenyegetés-Azonosítási Program (Advanced Aerospace Threat Identification Program - AATIP) egy sor sci-fibe illő javaslathoz kért anyagi támogatást az elmúlt években az amerikai kormánytól- derült ki a Vice birtokába került 1600 oldalas hivatalos dokumentációból. A hírportál beszámolója szerint a AATIP dollármilliókat szánt olyan kísérleti technológiák kutatására, mint például a láthatatlanná tévő szövetek, antigravitációs eszközök és átjárható féreglyukak kifejlesztése, sőt, egyszer azt javasolták a szövetségi kormánynak, hogy robbantsanak fel termonukleáris tölteteket a Hold felszínén, lehetővé téve ezzel bizonyos fémek bányászatát.

A Hold látképe a Nemzetköz Űrállomásról nézve

Az AATIP-programot még 2007-ben alapították az azonosítatlan repülő tárgyak (UFO) és a megmagyarázhatatlan légi jelenségek (UAP) tanulmányozására. Egészen 2017 decemberéig az ügynökség teljesen inkognitóban működött, még csak a létezéséről sem tudott senki, akkor azonban a New York Times egy cikksorozatban számolt be a szervezet rejtélyes tevékenységéről, azóta pedig egyre-másra kerülnek napvilágra különös információk róla. Most például egy sor olyan referenciadokumentum, szerződésjavaslat, valamint tárgyalási feljegyzés szivárgott ki, melyekben csillagkapukról, negatív energiákról, nagyfrekvenciás gravitációs hullámokról és térhajtóművekről elmélkedtek a program vezető kutatói.

Laikusként is könnyű belátni, hogy az AATIP által megfogalmazott "ötletek" többsége köszönőviszonyban sincs a valósággal, inkább amolyan őrült gondolatok, melyek kizárólag egy világhatalmi státuszától megrészegült ország agyából pattanhatnak ki. Ennek ellenére a program vezetőinek volt egy javaslata, amin ők is komolyabban elgondolkodtak , sőt, a szövetségi kormánynak is felterjesztették megfontolásra. Ez nem más volt, mint a „negatív tömegű meghajtások" névre keresztelt programterv, melynek keretében a szerzők azt javasolták, hogy a Hold magjához közel keressenek olyan rendkívül könnyű fémeket, amelyek egymilliószor könnyebbek az acélnál, miközben szilárdságuk ugyanakkora.

Annak érdekében, hogy elérjék az égitest belsejét, és az említett fémeket felszínre hozzák, termonukleáris robbantások sorozatát javasolták. Nagyon leegyszerűsítve a terv az lett volna, hogy az atombombák ütötte kráterek mélyéből könnyedén kibányásszák az értékes nyersanyagot. Hogy a bizarr ötlet végül melyik kormányzati szinten akadt meg, azt nem tudni, az viszont biztos, hogy Egyesült Államok végül nem robbantotta fel a Holdat, és a jelek szerint nem is áll szándékában. 

Érdekesség, hogy Amerika nem most először vette fontolóra nukleáris fegyvereket bevetését a Holdon. 1958-ban ugyanis, amikor a hidegháborús űrverseny egyre kiélezettebbé vált, az amerikai légierő útjára indította az A119-es projektet, melynek keretében atombombát dobtak volna az égitestre. Ennek célja csak és kizárólag erődemonstráció lett volna, megmutatva az USA képességeit. A projektet végül soha nem hajtották végre, miután a légierő tisztviselői úgy döntöttek, hogy a kockázatai meghaladják az előnyeit. Korabeli dokumentumok szerint inkább Holdra szállás mellett tették le a garast, mondván, az "népszerűbb eredmény lenne az amerikai és a nemzetközi közvélemény szemében."

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy forintért ölte meg a feleségét egy csobánkai nyugdíjas

origo.hu

Macron az atomfegyverekről beszélt, itt az újabb őrült terv

life.hu

Undorító szokásáról vallott Jessica Biel

life.hu

Ördög Nóra helyébe lép Szabó Zsófi: ezt a műsort fogja vezetni

magyarnemzet.hu

Gulácsi Péter és Willi Orbán nagy meccsén kiütötte riválisát a Lipcse

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Sokkot kaptak a nézők: lezuhant a halálkerékről az artista

KÜLFÖLD

Megszólalt a szakértő: fontos részleteket árult el a Titanic-katasztrófa kapcsán

KÜLFÖLD

„Mindannyiunk szeme láttára vette az utolsó lélegzetét” - Fáradtnak érezte magát, másnap elhunyt a 6 gyermekes anya

KÜLFÖLD

Sült krumplit akart, brutálisan megégett a 14 éves fiú