Létrehozva: 2022.03.08.
Módosítva: 2022.03.08.

„Mi az igazi pokolban vagyunk” – szívfacsaró levél az ukrán mentőszolgálatban dolgozó anyától

Nehéz pillanatokat élnek át.

Szerző Ripost

Megrázó üzenetet kapott a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat az ukrán kollégáktól. Az Ukrajnában segédkező kollégáik a mentésre tették fel az életüket – mind a férj, mind a feleség, akik a napokban üzentek nekik. Mindketten hivatásosok és az ukrán állami mentőszolgálat speciális egységénél teljesítenek szolgálatot, de most csak az egyikük tud dolgozni, mert van egy kislányuk, akivel biztonságos helyre menekültek.

Fotó: Bernat Armangue / MTI

Íme a szívszorító levél, amit a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tőlük kapott:

Szia! Mi jól vagyunk ebben a pillanatban. Egyszerűen nem tudunk élni a régiónkban. Ne akard ezt csinálni, amin mi keresztül megyünk. Mi az igazi pokolban vagyunk, de harcolni fogunk az országunkért. Ha egyedül lennék és nem lenne itt a kislányom, akkor fegyvert fognék. De nem vagyok egyedül, a férjem pedig 6 napja dolgozik alvás és pihenés nélkül. Nekem itt kell lennem az óvóhelyen a könnycseppekkel az arcomon és a népem iránt érzett büszkeséggel a szívemben.

Majd így folytatódik a levél:

A gyógyszertárak zárva vannak, a boltok többsége zárva van. Amelyik nyitva van, abban pedig nincs áru: nincs kenyér, nincs tej, nincs tojás. Néhány napon belül nem lesz mit ennünk. Ez most a legnagyobb problémánk. Valahogy át fogjuk vészelni ezt is, mert segítünk egymásnak. Most csak imádkozunk a gyermekeinkért, a katonáinkért és Ukrajnáért.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek