7 hónapja

Egy álom összetört: az orvosok közölték a szülőkkel, gyógyíthatatlan beteg az 5 éves kisfiuk

A családi nyaraláson folyton elesett a kisfiú, de nem gondoltak ekkor még semmi rosszra.

Egy görögországi családi nyaraláson kezdődött a rémálom. Az 5 éves Albie Korinek egyik pillanatról a másikra esetlen lett, folyton megbotlott és elesett, folyt az orra és gyakran volt levert. A szülők ekkor még nem gondoltak semmi rosszra, bár szokatlannak tartották ezt a kisfiútól. Akkor kezdtek gyanakodni, hogy valami komolyabb gond lehet, amikor beszéltek Albie tanárnőjével, aki elmondta, a kicsi mostanában gyakran elalszik az órákon, vagy egyáltalán nem bír figyelni. 

A szülei így elvitték a kórházba kivizsgálásra, az orvosok pedig azt mondták nekik, Albie-nak diffúz belső pontine gliómája (DIPG) van, amely egyfajta agydaganat, de gyógyszeres kezeléssel gyógyítható.

A szülők a hír hallatán elszomorodtak, ám a legrosszabb másnap következett be. Felhívták őket ugyanis a kórházból, hogy tévedés történt, és az 5 éves kisfiúnak valójában terminális agydaganata van, nem lehet már operálni.

"Két napot kellett várnunk az első diagnózisra. Amikor elmondták, hogy mi a baja, és hogy elég gyógyszereket szednie, nem kell műteni és semmi egyéb, lementem a Temze partjára és hálát adtam Istennek. Semmi mást nem bírtam mondani, csak, hogy köszönöm. Aztán felhívtak minket, hogy tévedés történt. 

Csak üvölteni tudtam, hogy nem, nem, nem. Szörnyű volt. A nővér, aki közölte, elkezdett sírni. Csak annyit tudott mondani, annyira sajnálja" 

- emlékezett vissza az édesapa, Al.

Az ötéves mostanra 13 alkalommal kapott sugárterápiát, és hat hónapon belül még több kezelést kaphat. Ezzel nem tudják megmenteni az életét, csak időt nyernek a számára. De Albie ezt is pozitívan fogja fel. A Covid miatt csak az egyik szülő lehet vele a kezeléseknél, és ő az édesanyját választotta. Azt mondta azért, mert az édesapjának otthon kell maradnia és vigyáznia kell az aranyhalaira.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!