12 hónapja

Képmutatásból jeles: a brit elitiskolák nem állnak ki az LMBTQ-jogok mellett a Közel-Keleten

Ha egy kis extraprofit a tét, a leghangosabb LBMTQ-jogvédőket sem különösebben érdekli a szexuális kisebbségek jogainak sárba tiprása.

Képmutatásból jelesre vizsgáztak azok a brit elitiskolák, melyek valamilyen formában franchise-intézményeket működtetnek a gazdag, muszlim többségű, közel-keleti országban. A The Times konzervatív napilap online kiadása egy exkluzív cikkben arról számolt be, hogy az olyan földi halandók számára megfizethetetlen iskolák, mint például a sherborne-i King's College és a guildfordi Royal Grammar School (RGS) emirátusi, katari, kuvaiti vagy éppen ománi kirendeltségeinek szabályzatában még csak nyoma sincs a homofóbia-ellenes és LMBTQ-párti rendelkezéseknek, ellentétben az anyaországi intézményekkel.

Persze az ilyen szabályok hiánya teljesen érhető az arab-országokban működő brit magániskolák részéről, ott ugyanis esélyük sem lenne működési engedélyt kapni, ha nyíltan kiállnának a szexuális kisebbségek jogai mellet. Nagyon leegyszerűsítve tehát a nemzetközi porondon működő brit elitképzők varázsütésre megszűnnek LMBTQ-jogvédőnek lenni, ha egy kis extraprofitról van szó.

A Times beszámolója szerint legalább egy tucat brit elitiskola közel-keleti kirendeltségének szabályzatából hagyták ki a homofób zaklatás megelőzését szolgáló, és az LMBTQ-párti rendelkezéseket, melyeket az anyaországban ma már törvény ír elő. A lap úgy fogalmaz, hogy ez a jelenség csak és kizárólag azzal magyarázható, hogy az öböl-menti országokban eleget kell tenni a fundamentalista iszlám irányelveinek, ezért a brit elitiskolák nemes egyszerűséggel nem tesznek említést az LMBTQ-elemekről az alapító okiratukban.

Ezzel kapcsolatban a guildfordi Royal Grammar School szóvivője elmondta, hogy a szervezetnek minden körülmények között „meg kell felelnie annak az országnak a törvényeinek, ahol működünk”, de az iskola „mindig szembeszáll a zaklatással, bármi legyen is annak gyökere”.

Ezzel szemben a Sherborne igazgatója megpróbálta elkenni a kettős mércéből fakadó ellentmondást, és kiállt a dohai testvériskolája mellett. „Az elmúlt tíz év során a katari Sherborne-nal való együttműködésből szerzett tapasztalataink egyértelművé tették számunkra, hogy az iskola nem tűri a zaklatást és a diszkriminációt” – mondta az igazgató, annak ellenére, hogy dohai Sherborne-nak sincs olyan LMBTQ-párti szabályzata, mint amilyet az anyaországban alkalmaz a főiskola.

A brit elitiskolák képmutatásával kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a nemzetközi nagyvállalatoknál ma már bevett gyakorlat, hogy ideiglenesen szivárványszínűre cserélik a logóikat a közösségi médiában a Pride-hónap alkalmával. Persze nem mindenhol: azokban az országokban, ahol a szexuális kisebbségek valódi üldöztetésnek vannak kitéve, például a közel-kelti arab országban, a multicégek nem cserélnek logót, ott ugyanis igencsak rosszul sülne el egy ilyen PR-akció.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A világ legszebb melleivel hódít a hihetetlenül hajlékony szuperszexi tornászlány - képek

origo.hu

Salma Hayek hatalmas melleit nézhette a teljes násznép - fotó

borsonline.hu

Facebookot használsz vagy Messengert? Figyelmeztetést adtak ki, nagy veszélyben lehetsz

hirtv.hu

Panzeri 10 újabb korrupt politikust nevezhet meg

metropol.hu

Most kaptuk a hírt, születésnapja előtt hunyt el a nagy magyar művész

hirtv.hu

Megduplázzák a munkába járás költségtérítését

origo.hu

Újabb sztártól búcsúzik a világ

astronet.hu

Igaz történetek: Réka és az életre kelt léggömb

ripost.hu

Tóth Andi kitálalt, ilyen a kapcsolata valójában Marics Petivel

ripost.hu

Kitálalt a matróz: Soha nem hallott, megdöbbentő részletek a Hableány-tragédiáról

heol.hu

Kényelmet és extra kedvezményeket nyújt a Lidl digitális szórólapja(x)

she.life.hu

Kedves lányos anyukák! Kérlek, beszélgessetek a lányotokkal az intim higiéniáról!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

KÜLFÖLD

Brutális ámokfutás: mindhárom gyermekével végzett az anya

KÜLFÖLD

Hihetetlen: Elbarikádozták az iskolai mosdókat, hogy a diákok ne járjanak ki az órákról

KÜLFÖLD

Ráomlott a nyilvános mosdó egy férfira, aki belehalt

KÜLFÖLD

Óriási ötlet, így küzdött egy nyugdíjas a kátyúk ellen

KÜLFÖLD

Hatalmas veszteség érte a királyi családot, elhunyt II. Erzsébet legjobb barátnője

KÜLFÖLD

Újabb elképesztő részletek derültek ki a brüsszeli korrupciós botrányról

KÜLFÖLD

Végzett vele a kór: az orvosok nem vették komolyan, kétszer is hazaküldték a nyolcéves kisfiút

KÜLFÖLD

Késelés a metróban: súlyos állapotban a három áldozat egyike