Létrehozva: 2021.11.02.

Hoppá, módosítást jelentett be a Pfizer, a Covid elleni vakcina gyártója

A New York-i székhelyű Pfizer amerikai gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcinája kapcsán egy újabb fontos engedély előtt áll.

Javította a koronavírus elleni védőoltásból származó éves bevételi előrejelzését a Pfizer amerikai gyógyszergyártó, amely sorra köti az új szerződéseket az országokkal, mivel még több vakcinára van szükség, egyfelől az emlékeztető oltások miatt, másrészt engedélyt kaptak a védőoltás alkalmazására újabb korosztályok esetében.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI)

A New York-i székhelyű vállalat kedden közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésében jelezte, hogy idén várhatóan 36 milliárd dollár bevételre tesz szert a COVID-19 elleni mRNS vakcina forgalmazásából, ami 7,5 százalékkal több az előző előrejelzésnél.

A koronavírus-világjárvány megfékezésének érdekében példátlan oltási kampányok indultak szerte a világban, a hatalmas keresletnek köszöngetően a BioNTech német biotechnológiai vállalattal közösen fejlesztett vakcina a Pfizer 172 éves történetének egyik legsikeresebb termékévé vált.

Más vetélytársak, így a Moderna és a Johnson & Johnson gyártási nehézségei ugyancsak hozzájárultak ahhoz, hogy a Pfizernek sikerült erősítenie vezető szerepét a koronavírus elleni védőoltások piacán. Emellett forgalomba hozta az oltóanyag emlékeztető adagjait is, miközben várja az illetékes amerikai hatóság engedélyét az 5 és 11 év közötti gyermekeknél történő oltások beadásáról – írja az MTI.

A szeptember 31-ével zárult negyedévben a Pfizer bevételei éves összevetésben 134 százalékkal, 24 milliárd 94 millió dollárra emelkedtek. A bevétel legnagyobb szeletét a különböző vakcinák biztosították, az egy évvel korábbi 1,71 milliárd dollárról 14,6 milliárd dollárra nőtt a forgalom értéke. Csak a koronavírus elleni oltóanyag forgalmazásából 13 milliárd dollár bevétele keletkezett a Pfizernek, miközben elemzők 10,88 milliárd dollárt vártak.

A vállalat adózás utáni nyeresége 8 milliárd 146 millió eurót tett ki, szemben az egy évvel korábbi 1 milliárd 469 millió dollárral. Az egy részvényre jutó hígított nyereség 1,42 dollárra rúgott, míg egy évvel korábban 26 centre. Kiigazításokkal számolva az egy részvényre jutó nyereség 1,34 dollár volt a harmadik negyedévben, míg egy évvel korábban 59 centet tett ki.

A Pfizer éves bevételeit a 81,0 milliárd és 82,0 milliárd dollár közötti sávba várja, az egy részvényre jutó hígított nyereség (EPS) egyszeri tételek nélkül 4,13 és 4,18 dollár között alakulhat. Eddig a Pfizer 78,0-80,0 milliárd dolláros bevétel mellett 3,95-4,05 dolláros EPS-re számított.

A várakozások további javítását ismét a koronavírus elleni védőoltás kiugró forgalma indokolja, ezt azonban részben ellensúlyozzák a megemelt kutatás-fejlesztési költségek, amelyeket a Covid-19 betegség elleni vakcinákra, vírusölő készítményekre és egyéb mRNS-alapú fejlesztési programokra fordítanak. A Pfizer részvénye 0,23 százalékos mínuszban, 43,64 dolláron zárta a kereskedést hétfőn a New York-i tőzsdén, ami közel 30 százalékkal magasabb az egy évvel ezelőtti szintnél. A keddi nyitás előtt bő egy órával 3,02 százalékos pluszban, 44,96 dolláron forognak a részvények az elektronikus kereskedésben. Az elmúlt 52 hét alatt 33,36 és 51,86 dollár között mozgott az árfolyam. A vállalat piaci tőkeértéke meghaladja a 244 milliárd dollárt.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes: halálos játék terjed a gyerekek között Zalaegerszegen

origo.hu

Már szégyelli egymást Tóth Andi és Marics Peti?

borsonline.hu

„Tavaly ezen a napon loptad el a pénzem” – megint nyilvánosan alázza a feleségét a Fekete Vonat hajléktalanná lett sztárja

vg.hu

Óriási az elégedetlenség a magyarok körében: tömegesen mondanának fel az alacsony fizetés miatt

mindmegette.hu

Mit főzzek a hétvégén? 11 tuti tipp a szombat-vasárnapi ebédhez

hirtv.hu

Tóth Erik: Gyurcsány hűséget fogadott Brüsszelnek

origo.hu

Újabb háború robbanhat ki Oroszország miatt

mindmegette.hu

Itt a vége: súlyos döntést hozott a Pepco, a sokak által kedvelt üzletlánc

life.hu

Nem csak a tűrőképességeden múlik, hogyan éled meg a havivérzéssel és a PMS-sel járó fájdalmakat (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Szolnoki évértékelés: folyamatosan bővül a helikopterflotta

life.hu

A hüvelyflóra sokszínűsége: a mikrobiomunk egyéni mintázata (hirdetés)

ripost.hu

Kemény üzenettel tért vissza Aurelio

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

A dühös gazdák forradalmát a rendőrség sem tudja letörni

KÜLFÖLD

A kislányok nem öltözhetnek hercegnőnek Berlinben: karneváli genderútmutató a minisztériumból

KÜLFÖLD

250 traktor vonult Berlinben, a vasutasok után a berlini "BKV" is sztrájkra készül

KÜLFÖLD

Te észreveszed, ha átvernek? Ilyen pofátlanul trükköznek a multik

KÜLFÖLD

Rejtélyes vírus söpör végig a világon, az orvosok elismerték: nem tudják, mi ez

KÜLFÖLD

Rövid sétára ment a feleség, mire visszatért, halott volt a magyar férfi

KÜLFÖLD

Mellbevágó: járókelők húzták ki a vízből az 5 éves kislány élettelen testét

KÜLFÖLD

Igazi csoda: sikerült megmenteni az életét a fél szívvel született kislánynak