1 éve

Minden lélegzetéért megküzdött a 15 éves diáklány, mentők rohantak vele a kórházba

Szörnyű tragédia történt egy fiatal lánnyal, aki káros szokásba kezdett barátai miatt. A tüdeje azonban nem bírta és váratlanul összeomlott.

Egy 15 éves diáklányt életveszélyes, ritka tüdőbetegséggel szállítottak kórházba egyenesen az iskolájából. Káros szokása miatt végül az intenzív osztályon kötött ki, ahol mindegy egyes lélegzetéért megküzdött.

Az ausztráliai Sydney-ből származó Dakota Stephenson eredetileg magas lázzal és hátfájással került kórházba, de hipoxiát diagnosztizáltak nála, ami azt jelenti, hogy a tüdeje nem kapott elég levegőt.

Fotó: 123rf

A Randwicki Gyermekkórház intenzív osztályára szállították, ahol majdnem megfulladt a tüdejét megtöltő folyadék miatt. Három napig részleges lélegeztetést kapott, mielőtt megpróbálták volna levenni az életmentőgépekről.

Mindössze hét hónappal azelőtt, hogy az életéért küzdött a kórházban Dakota, az iskolai barátaival együtt elkezdett dohányozni – az orvosok szerint ez okozhatta a betegségét.

Édesanyja, Natasha Stephenson elmondta, hogy az orvosok több tucatnyi fecskendőt használtak fel, mire sikerült eltávolítaniuk a folyadékot kislánya tüdejéből. Stephenson asszony csak akkor szerzett tudomást lánya káros szokásáról, amikor kórházba került miatta.

„Volt, hogy zsebpénzt kért, hogy uzsonnát vegyen, vagy hogy az iskola után elmehessen a barátaival a McDonald's-ba, de nem sejtettük, hogy ezt nikotin liquidekre költi. A srác, akitől vásároltak, különböző ízesítésűeket adott nekik, például szőlőt, epret és görögdinnyét ” – árulta el szomorúan az asszony a Mirror oldalának.

A melbourne-i kórház tüdőgyógyásza, Eli Dabscheck egyértelműen megállapította, hogy az e-cigaretta közrejátszott a fiatal lány összeomlásának.

Mindenesetre Dakota szülei nagyon hálásak az orvosoknak, hogy megmentették kislányuk életét.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!