KÜLFÖLD

„Két százalék esélyem van a túlélésre” – egy fertőzés miatt amputálták a kétgyermekes édesanya lábát

Pókcsípésnek hitte a kis dudorokat a testén a nő, tíz nappal később a kórházba kellett küzdenie az életben maradásért.
  • Szerző: Ripost

Borzalmas megpróbáltatásokat kell átélnie a 39 éves nőnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bridgette Garza egy délutáni szunyókálásból arra ébredt, hogy a lábát hólyagok borították, nem sokkal később pedig hallucinációk gyötörték.

Fotó: 123rf

A kétgyermekes texasi anyuka a következő 17 napot az intenzív osztályon töltötte, ahol hét műtéten esett át, nyolc bőrátültetésen, ráadásul az egyik lábát is elveszítette.

„A folt a fenekemen és a vállamon nem volt ijesztő. A doktorok utólag azt mondták, hogy lehet, egy pók csípett meg. Tíz napig járkáltam, míg lappangott bennem a betegség” – emlékezett vissza az édesanya a Mirror oldalának.

„Fájt a lábam, de nem mentem orvoshoz a koronavírus miatt. Nem akartam megkockáztatni, hogy elkapjam, és azt hittem, a fájdalom majd enyhül. De a tizedik napon nagyon zavart voltam, amikor felébredtem a szunyókálásból” – tette hozzá.

Bridgette-t egy ritka bakteriális fertőzés támadta meg, egy olyan húsevő baktérium, amely toxinokat szabadít fel, és károsítja a bőrt és a szerveket.

„Az orvos azt mondta, hogy két százalék esélyem van a túlélésre, így hihetetlenül áldottnak érzem magam. Azt is mondták, hogy a műtétek életveszélyesek, mivel minden alkalommal lett volna esélyem elvérezni. Amikor felfedeztem, hogy térdtől lefelé amputálták a lábam, zokogásban törtem ki. De nem törtem össze, tudtam, hogy haza kell mennem a gyerekeimhez” – tette hozzá Bridgette Garza.

Az édesanya összesen négy hetet töltött a kórházban, és újra meg kellett tanulnia járni. Az idő előrehaladtával egyre több mindent képes elvégzeni. Most már napi 8-10 órát hordja a lábprotézisét, tud főzni, takarítani, bevásárolni és elmenni a gyerekeiért.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?