1 éve

Városnézés közben lett rosszul, most az életéért küzd a 11 éves kislány

A koronavírus egy ritka szindrómája döntötte le a lábáról a fiatal lányt. Az is előfordulhat, hogy soha nem épül fel teljesen.

A 11 éves Madison Carey a családjával Londonba utazott egy városnézős kirándulásra, amikor megtörtént a tragédia.

A tamworh-i lány egyik pillanatról a másikra lett rosszul, majd szülei szeme láttára összeesett. Az orvosok hamar rájöttek, hogy a koronavírus támadta meg a fiatal szervezetét. De az még csak a kezdet volt…

Fotó: Science Photo Library

„Londonba mentünk, ami során kicsit bizonytalannak érezte magát, de azt mondta, hogy még mindig menni akar. Aznap este a szállodában maradtunk, mert fáradt volt. Másnap jól ébredt és elmentünk a Madame Tussaud-ba, de úgy sétált, mintha részeg lett volna, elsárgult és letargikus lett. A metróig jutottunk el, amikor összeesett” – árulta el Madison édesanyja, Elizabeth a Mirrornak.

Madison fáradtságra és lázra panaszkodott, miután elkapta a koronavírust, és az egészségi állapota fokozatosan romlott.

A fiatal lány vérnyomása teljesen leesett, nem volt pulzusa és a szívverése is nagyon alacsony volt. Másodpercekre volt attól, hogy leálljon a szíve. Az orvosok végül úgy döntöttek, hogy elaltatják, 55 órán keresztül a gépek tartották életben.

Madison, aki hamarosan a Landau Forte Akadémiára fog járni, meghalt volna, ha az orvosok nem hozzák meg azt a súlyos döntést. A koronavírus nála egy nagyon ritka, úgynevezett multiszisztémás gyulladásos szindrómát váltott ki. Ez az esetek 0,5 százalékában fordul elő.

„Már otthon van, és sokkal jobban van” – mondta Madison édesanyja, majd hozzátette, súlyos szívproblémát okozott lányának a fertőzés, ezért a következő öt évben folyamatos ellenőrzésekre kell járnia, de az is előfordulhat, hogy soha nem épül fel teljesen.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!