1 éve

Újabb migránserőszak történt Ausztriában, nem állítják le a menedékkérők kitoloncolását

Ismét egy illegális afgán bevándorló ügyétől hangos az osztrák sajtó.

Sebastian Kurz osztrák kancellár egy pénteki sajtótájékoztatón bejelentette, hogy semmi esetre sem fogják leállítani vagy lassítani a jogosulatlan menedékkérők hazatoloncolását, miután egy illegális afgán bevándorló brutálisan összevert a bécsi rendőr-főkapitányságon egy fiatal rendőrnőt – írja a Kronen Zeitung osztrák hírportál.

A támadás elkövetőjét, aki ellen jogerős kitoloncolási végzés van érvényben, még szerda reggel vették őrizetbe, hogy a hatóságok könnyebben végrehajthassák a rá kiszabott ítéletet. Ez a fajta eljárás viszont nem tetszett a férfinek, aki úgy döntött, egy rendőrveréssel zárja le az ausztriai tartózkodását.

Nem hivatalos sajtóértesülések szerint az afgán migráns kiválasztotta a kapitányságon a leggyengébb ellenfelet, egy fiatal nőt, akit egy váratlan pillanatban megragadott, majd addig ütötte és rúgta, amíg a közelben lévő egyenruhás az áldozat megsegítésére nem tudott sietni.

A fiatal rendőrnő nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, és jelenleg is kórházi ellátásra szorul.

Az újabb migránserőszakra reagálva Sebastian Kurz mihamarabbi felépülést kívánt a támadás áldozatának, majd kijelentette:

„Elfogadhatatlan, hogy vannak emberek, akik védelemért fordulnak hozzánk, de nem tartják be a törvényeinket, és nem fogadják el az értékeinket. Az ilyen események megmutatják, hogy miért nem lehet megállítani az afganisztáni bevándorlók deportálását.”

Sebastian Kurz osztrák kancellár.

A Sebastian Kurz vezette osztrák kormány egyébként szűk egy hónapja gyorsította fel az országban illegálisan tartózkodó menedékkérők kitoloncolását, miután három afgán férfi bedrogozott, megerőszakolt, majd hidegvérrel megölt egy 13 éves kislányt, akinek a holttestét egy fának támasztva hagyták Bács belvárosában.

A kegyetlen gyilkossággal kapcsolatban az osztrák rendőrség eddig három afgán bevándorlót vett őrizetbe, egy ellen pedig nemzetközi elfogatóparancsot adott ki. Hivatalos források szerint a gyanúsítottak a migrációs válság csúcsán, azaz 2015-ben érkeztek Európába, és már mindannyiuknak volt dolga a rendőrséggel kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. Sőt, az egyikük menedékkérelmét évekkel ezelőtt elutasították, tehát jogszerűen nem is tartózkodhatott volna Ausztriában.

A rendőrség gyanúja alapján az történhetett, hogy az egyik migráns lakásán bedrogozták a fiatal lányt, majd ezt követően megölték őt, a holttestét pedig egy közeli parkban próbálták elrejteni. A hatóságok szerint a lány nagy valószínűséggel ismerte az afgán migránsokat. Egyelőre sem az áldozat, sem a gyanúsítottak nevét nem hozták nyilvánosságra. A Heute kutatása szerint Leonie a bécsi Donaustadt kerület Erzherzog-Karl-Strasse egyik lakásában a bűncselekmény estéjén ecstasy túladagolást kapott. Ezután a lányt többször megerőszakolták. A Heute szándékosan nem teszi közzé a halálos küzdelem részleteit. Csak annyit írtak meg: Leonie vékony teste nem tudott mit kezdeni a hatalmas túladagolással és a férfiak súlyával – végül a 13 éves, már ájultan fekvő lány nem kapott levegőt és megfulladt. Ki oltotta ki Leonie életét? Ezt követően az élettelen lányt az utcán egy fűszegélyre dobták. Egy véletlenül arra járó járókelő azonnal megkezdte az újraélesztést, de nem járt sikerrel. A kihallgatásokon az egyik vádlott gúnyolódott az áldozaton. „A saját hibája, hogy meghalt. Kábítószert szedett és elszökött otthonról” – állította a lakás 18 éves bérlője. A gyilkosságot kommentálta Karl Nehammer (ÖVP) osztrák belügyminiszter is. Nehammer kifejezte részvétét az áldozat családjának, hozzáfűzve, hogy neki is van két gyermeke. A belügyminiszter kiemelte, hogy Ausztria egy sokszínű ország, amelynek polgárai elkötelezettek a jogállamiság és a tolerancia mellett. Végezetül azt mondta, hogy annak, aki Ausztriában akar maradni, be kell, hogy tartsa a törvényeket, ellenkező esetben kiutasítás vár rá. Az ORF közszolgálati televízió újságírójának felvetését, miszerint „a súlyosan traumatizált menekültek integrációjával nem törődik eleget az állam”, a belügyminiszter határozottan visszautasította. A befogadó ország törvényeinek megsértésére, erőszakos cselekmények elkövetésére nincs mentség – mondta. A Heute című lap megkérdezte az olvasóit, hogy „mennyire érzik magukat biztonságban Bécsben?„ 64 százalék válaszolta azt, hogy ”inkább nem„. Mindössze 13 százalék tartja már csak biztonságosnak az osztrák fővárost. A kancellárt megdöbbentette az eset, és mély együttérzését fejezte ki a családnak. Ilyen „barbár bűncselekmény felett nem lehet napirendre térni, a bűnelkövetőket nem támogatni kell a hamis tolerancia jegyében, hanem minél előbb ki kell toloncolni az országból” – közölte, azt ígérve, hogy a törvény lehető legkeményebb szigorával fognak eljárni az elkövetőkkel szemben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Biden most már bármit kérhet Zelenszkijtől

vg.hu

Tragikusan fiatalon elhunyt a díjnyertes fotós - galéria

mindmegette.hu

Mit főzzünk a hétvégén? Mi már tudjuk, gyere és ebédelj velünk!

mandiner.hu

Francesca Rivafinoli (Mandiner): Óriási a baj: Cseh Katalint tévútra vezették!

ripost.hu

Trükkös túrós süti túró nélkül: isteni finom és sosem mondanád meg, miből van

mandiner.hu

Nemzetközi botrány: Biden egy svájci-német lap szerint felajánlotta Ukrajna 20 százalékát Putyinnak a békéért

origo.hu

Drámai fejlemény Fekete Dávid ablakból kizuhant kisfiának ügyében

mindmegette.hu

Így készül a tojáspörkölt: omlós, fűszeres tojás krémes szaftban

ripost.hu

Megszólalt Tápai Szabináék barátja: „Több sebből vérzett a házasságuk”

borsonline.hu

Ha nem használja ezt a bőrápolási rutinjában, akkor rosszul csinálja! (x)

ripost.hu

"Tele volt csótányokkal" - elképesztő, mivel vádolják Polgárékat

ripost.hu

Horvát apartman kiadó - Így húzzák csőbe a magyarokat a csalók

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

KÜLFÖLD

„Nem tudni, hogy gránát vagy akna volt” – megrázó videón egy kárpátaljai magyar katona temetése

KÜLFÖLD

Földi pokol Bahmutban: Végzetes sebesülése okozta a kárpátaljai katona halálát

KÜLFÖLD

Brutális ámokfutás: mindhárom gyermekével végzett az anya

KÜLFÖLD

Hihetetlen: Elbarikádozták az iskolai mosdókat, hogy a diákok ne járjanak ki az órákról

KÜLFÖLD

Vadásznak a férfiakra Kárpátalján - Videó

KÜLFÖLD

Rettegésben élnek a kárpátaljai magyarok

KÜLFÖLD

„Megpróbáltam megmenteni a fiamat” - Kilenc hetet élhetett ez az angyalarcú kisfiú

KÜLFÖLD

Tizenhét hónapon keresztül küzdöttek a 3 éves kislány életéért az orvosok