KÜLFÖLD

Görögország: Egy fiatal terhes nőt csoportosan megerőszakolt négy illegális bevándorló

Újabb, migránsok által elkövetett nemi erőszak sokkolta Görögországot.

Csoportosan elkövetett nemi erőszak, kényszerítés és emberrablás vádjával büntetőeljárást indított az athéni ügyészség három papírok nélküli illegális pakisztáni bevándorló ellen, akik a gyanú szerint elcsaltak és megerőszakoltak egy 25 éves, enyhén szellemi fogyatékos terhes nőt – írja a Proto Thema görög hírportál.

A meg nem nevezett fiatal áldozat, aki éppen gyereket vár, a múlt héten kedd este épp egy telefonszervizbe tartott Athén belvárosában, amikor szóba elegyedett egy afgán fiatalemberrel, aki elcsalta egy félreeső sikátorba, majd a nyílt utcán megerőszakolta. A támadást követően a lány önkívületi állapotban kisétált egy forgalmasabb csomópontra, ahol jobb híján három pakisztáni férfitól kért segítséget.

Segítségnyújtás helyett azonban a pakisztániak beültették a 3 hónapos terhes nőt egy taxiba, elvitték a bérelt lakásukba, majd csoportosan megerőszakolták ők is.

A gyomorforgató bűncselekmény csak akkor szakadt félbe, amikor a szomszédok meghallották az áldozat sikoltozását, és többen is összegyűltek az ingatlan bejárati ajtaja előtt. Ezt látva az elkövetők úgy megijedtek, hogy kirakták a lányt a folyosóra, majd bezárkóztak a lakásba.

Szabadulása után az áldozat első útja a legközelebbi rendőrségre vezetett, ahol részletes személyleírást adott a támadóiról. Ez alapján az egyenruhások már aznap elkaptak a lakásukban bujkáló három pakisztánit, akiket egymáshoz bilincselve vittek az első bírósági meghallgatásukra. Mindannyian tagadják a bűncselekmény elkövetését, pechükre azonban a nyomozók megtalálták az áldozat véres fehérneműjét a bűntény helyszínén, tehát az elmarasztaló ítélet szinte bizonyosra vehető.

Szakértők szerint a bevándorlók 3-6 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak, aminek a leülése után valószínűleg hazatoloncolják majd őket a származási országukba.

Az első erőszaktevőt, aki minden jel szerint egy papírok nélküli afgán bevándorló, a rendőrségnek egyelőre nem sikerült elfognia.

A hatóságok feltételezése szerint a két nemi erőszaknak nincs köze egymáshoz.

A közelmúltban sajnos több, migránsok által elkövetett szexuális bűncselekmény is sokkolta Görögországot. Az elmúlt hónapban például egy 34 éves pakisztáni férfit vettek őrizetbe azzal a gyanúval, hogy több kiskorú lányt és egy 22 éves férfit erőszakolt meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?