1 éve

Hónapjai vannak hátra – közölték a rákos újszülött kisfiú édesanyjával az orvosok

A megtört szívű édesanya nem akarta elhinni, amikor közölték vele, hogy halálos beteg a kisbabája.

Borzasztó hírt közöltek egy édesanyával újszülött gyermeke orvosai. Arról tájékoztatták a megtört szívű nőt, hogy kisfia valószínűleg nem fogja megélni az első születésnapját.

Még februárban súlyos agydaganattal diagnosztizálták a kis Jacob Mortimert. Májusban pedig közölték az anyukájával, a 41 éves Andrea Mortimerrel, hogy kisfia halálos beteg.

Képünk illusztráció (Fotó: 123rf)

A megdöbbent édesanya reménykedve kérdezte az orvosokat, hogy legalább a karácsonyt együtt tölthetik-e még, de közölték vele: a kicsinek már csak néhány hónapja van hátra.

Andrea most egy adománygyűjtést szervezett, hogy a lehető legtöbb emlékkel ajándékozhassa meg a rákos kisfiát, aki július 29-én lesz egyéves. Mióta megbetegedett, a kisgyermek világa a feje tetejére állt, heteket töltött kórházban és kimerítő kemoterápián is részt kellett vennie.

„Szívszorító volt hallani a diagnózist, a világom teljesen összeomlott. Csak arra tudtam gondolni, hogy miért pont mi? Reméltem, hogy Jacob túléli a karácsonyt, de az orvosok azt mondták, hogy nincs rá esély, így a születésnapjára koncentrálunk. Szeretnénk összegyűjteni egy kis pénzt, hogy egy igazán különleges napot tölthessünk el” – mondta a Mirror oldalának könnyeivel küzdve az édesanya.

Andrea idén február 3-án fordult először orvoshoz, miután Jacob sokat kezdett hányni és nem volt hajlandó enni. A kisfiú fején lévő duzzanat miatt rögtön ultrahangra küldték, így derült ki, hogy folyadék gyűlt fel a fejében.

Azonnal megműtötték, hogy csökkentsék a nyomást, de olyan daganat típus támadta meg, ami az egész testében elterjedt az agyán és a gerincvelőjén keresztül.

„Már nincs sok időnk hátra, úgyhogy ki kell használnunk minden egyes napot, amit együtt tölthetünk. Szeretnék még néhány utolsó különleges emléket szerezni vele, mielőtt elmegy. Olyan volt, mint bármelyik másik baba, egy kis örömcsokor” – árulta el az édesanya.

Jacob most újra otthon van az anyukájával, Andreával és apukájával, Daviddal.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!