Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.04.30.

Halállistát készítettek a lezárásokat megszavazó kormánypárti képviselőkről Németországban

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a németek többsége már nyíltan lezárás- és korlátozásellenes.

A német Szövetségi Bűnügyi Nyomozóügynökség (BKA) arra figyelmeztette a Bundestag képviselőit, hogy a nagy közösségi oldalakon felbukkant egy „halállista”, melyen a koronavírus terjedését lassítani próbáló intézkedéseket megszavazó kormánypárti politikusok nevét listázták ismeretlenek – írja Der Tagesspiegel német hírportál.

A német szövetségi parlament (Bundestag) április 21-én, szerdán szavazta meg a járványügyi védekezés szabályait országosan egységes rendszerbe törvényt törvényt, melynek révén bevezetésre került egy úgynevezett „vészfékrendszer”. Ez a különleges passzus a szövetségi kormánytól és a tartományi kormányoktól függetlenül, automatikusan életbe lép minden közigazgatási egységben, ahol egymás után három napon keresztül 100 fölött van az előző hét napon regisztrált új fertőzöttek átlaga száma százezer lakosra vetítve.

A „vészfék” aktiválódása esetén a nem létfontosságú árucikkeket forgalmazó boltok csak átvételei pontként üzemelhetnek, illetve este 10 óra és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom lép életbe az adott tartományban.

Az előterjesztését nem titkos szavazáson a kormányoldal képviselőinek támogatásával, 342 igen szavazattal, 250 ellenszavazat és 64 tartózkodás mellett fogadták el. A törvény természetesen nem aratott osztatlan sikert Németországban, ahol a friss közvélemény-kutatások szerint az emberek többsége már nyíltan lezárásellenes. Ennek megfelelően a szövetségi parlament (Reichstag) környékén közel 10 ezren tüntettek a szavazás napján. A tiltakozók nemrég azonban ennél is tovább mentek, és név szerint összeírták a módosítás mellett szavazó parlamenti képviselőket egy halállistán, amit feltöltöttek a nagy közösségi oldalakra.

A rendőrség tájékoztatása szerint a lista megjelenése nem jelent „fokozott biztonsági kockázatot”, azt ugyanis valószínűleg nem egy radikális csoport, hanem egy magánszemély hozta létre. Ennek ellenére a BKA fontosnak érezte, hogy felhívja a parlamenti képviselők figyelmét a dokumentum létezésére.

„Az ilyen dolgokat komolyan kell venni. Emellett nem mehetünk el szó nélkül”

- mondta Horst Seehofer szövetségei belügyminiszter, aki utasította a bűnüldöző szerveket a lista forrásának felkutatására.

Lassul az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványa Németországban, a vírus okozta betegségtől (Covid-19) védelmet nyújtó oltások beadásának kampánya pedig gyorsul – mondta Jens Spahn egészségügyi miniszter.

Már húszmilliónál is több ember kapott legalább egy oltást, és várhatóan az április végi, május eleji időszakiban is többször megdöntik a naponta beadott oltások – 710 ezer feletti – rekordját.

Ugyanakkor lassult a napi új regisztrált fertőződések számának emelkedése, és az utóbbi napokban már egyre kevesebb új esetet szűrtek ki. Ez azonban még nem jelent feltétlenül „trendfordulót” – mondta a miniszter.

Sikerült megfékezni a harmadik hullámot, de a járvány majd csak akkor ér véget, amikor a világon mindenütt ellenőrzés alá vonják a vírust, amely „nem ismer országhatárokat”. Továbbra küzdeni kell a fertőzöttek számának csökkenéséért, és nem szabad alábecsülni a fertőzés hosszú távú hatásait – fogalmazott Lothar Wieler, a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) vezetője.

Németországnak és Kínának az Egészségügyi Világszervezet (WHO) révén kölcsönösen el kell ismernie az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen használt oltóanyagokat – mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a 6. német-kínai kormánykonzultáció előtt. ngela Merkel a kínai miniszterelnökkel, Li Ko-csianggal közösen vezetett online tanácskozás előtt tett nyilatkozatában kiemelte, hogy Kínának és Németországnak is fontos szerepe lehet a koronavírus-világjárvány elleni küzdelemben. Hozzátette, ezzel nemcsak ahhoz járulhatnak hozzá, hogy saját lakosságuk beoltását lehetővé tegyék, hanem ahhoz is, hogy nyíltan és átlátható módon beszéljenek az oltóanyaggyártásról, valamint az oltóanyagokat lehetőség szerint kölcsönösen elismerjék, legalábbis az Egészségügyi Világszervezetnél – hogy így győzhessenek a vírus elleni küzdelemben.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migránsok okozták balesetet a Liszt Ferenc repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt - fotó

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

magyarnemzet.hu

Meghalt Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója, Azahriah menedzsere

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

magyarnemzet.hu

Erdély is fegyverkezik, gyorsan meg is kapták az F-16-osokat

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

mindmegette.hu

Fantasztikus fizetésért toboroz dolgozókat a Lidl – ha kell, szállást is biztosítanak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Hiánya pótolhatatlan űrt hagy az életünkben” – Tömegbe hajtott egy kocsi, egy 4 éves kislány nem élte túl

KÜLFÖLD

Nem baleset volt: Túlélte a szörnyű zuhanást, majd kiderült, hogy szándékosan akarták megölni

KÜLFÖLD

Sokkoló videó: az óriáskerékről zuhant le a 3 éves kislány

KÜLFÖLD

Pár hét különbséggel egyszerre vesztette el agydaganatos szüleit egy árván maradt kislány