1 éve

A bajor miniszterelnök szerint mihamarabb szükség van a kínai és orosz vakcinákra

Markus Söder, a CSU pártelnöke és Bajorország miniszterelnöke ismételten hangsúlyozta, hogy az oltakozás felgyorsítására van szükség, valamint mihamarabb jóvá kell hagynia Európának az orosz és kínai vakcinák alkalmazását is.

Az Angela Merkel fémjelezte Kereszténydemokrata Unió (CDU) a hétvégén vereséget szenvedett két tartományi választáson is. A CDU szövetségesnének számító bajor CSU párt elnöke, Markus Söder arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány során hozott elhibázott döntések is felelősek azért, hogy a kormányzó jobboldali párt hosszú évek óta nem látott népszerűségvesztésen esett át.

Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke
Fotó: Markus Soeder / Getty Images

Söder már január végén arról beszélt, hogy az Európai Unió hatóságainak mielőbb meg kellene vizsgálnia az Oroszország és Kína felől érkező vakcinákat.

A választási kudarcot követően várhatóan már szerdán tárgyalóasztalhoz ülnek a CDU-CSU tartományi politikusai, ahol arra keresik majd a választ többek közt, hogy az ősszel esedékes országos választásokon miként tudják majd visszaszerezni az emberek bizalmát. A bajor miniszterelnök ezen az online konferencián is azt képviseli majd, hogy a rendelkezésre álló oltásokat mihamarabb adják be az embereknek, és ne spóroljanak azokkal az ismétlőoltásokra. Markus Söder emellett megismétli, hogy az európai szervek mihamarabb vizsgálják meg a kínai és orosz vakcinák engedélyezését.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!