1 éve

Családi tragédia: az apja és az öccse szeme láttára ölték meg a 40 éves férfit

A 40 éves férfi iszlám terroristák elől menekült a családjával.

Adrian Nelet és családja egy mozambiki szállodából próbált elmenekülni, amikor az őket szállító autót körbe vették az iszlám terroristák. Neletet az elkövetők az apja és öccse szeme láttára lőtték agyon. A Mirror információ szerint az autóban hatan utaztak, akik közül senki nem élte túl a támadást.

Ő volt a család szíve

„Rengetegen barátja volt a világ minden tájáról. Nagyon szerették, mert mindig jókedvű volt. Ha belépett a szobába, akkor mindig mosolygott. Ő volt a család szíve-lelke” – meséli a fiát gyászoló Meryl Knox. Nelet vállalkozóként költözött még januárban Palma városába, amit a helyiek a több napos támadások előtt még a béke szigeteként emlegettek.

A város korábban menedékhely volt azoknak az embereknek, akik az erőszak elől menekültek a tartomány többi területéről. A helyzet azután változott meg, hogy terrorista csoportok március 24-én behatoltak Palmába, rengeteg embert megöltek.

A helyi kormányzat bérelt helikopterekkel kezdte menekíteni az embereket, de amikor Adrian és családja megtudta, hogy őket egyelőre nem tudják evakuálni, már csak a konvoj maradt utolsó reményként.

Az egyetlen esélyük, az az egy konvoj volt. Amikor elhajtottak, a felkelők utolérték őket és lelőtték a fiamat

- mondja az anya, akit a helyi hatóságoktól tudta meg, hogy a fia az áldozatok között van. Bár úgy tudja, hogy a férje és a másik fia el tudott menekülni a szállodából, de mások nem voltak ilyen szerencsések. Még mindig rengetegen rekedtek a megtámadott szállodában.

A mozambiki kormány eddig 120 embert menekített ki, de az áldozatok keresése tovább zajlik.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!