1 éve

„Nem akarom elveszíteni„ – a másfél éves kisbaba keze és lába óriásira nőtt

Egy mindössze 18 hónapos kisfiú ritka betegséggel született: egyik keze és lába óriásira nőtt, míg a másik fele szabályos méretű.

Egy kisbaba szülei kétségbeesetten kérnek segítséget: a gyermek egyik keze és lába kétszer akkora ütemben növekszik, mint az normális lenne. A mindössze 18 hónapos Mahmut Efe Tiryaki ritka és gyógyíthatatlan állapotban született, ami azt jelenti, hogy testének egyik fele sokkal gyorsabban növekszik, mint a másik.

Az aggódó anya, a 21 éves Nurgul Tiryaki, valamint a 27 éves apa, Sinan Tiryaki attól tart, hogy a szokatlan állapot a jövőben még rosszabbhoz vezethet. Most pénzt gyűjtenek, mivel ennek hiánya akadályozza őket gyermekük gyógyulásában.

„Nem akarom elveszíteni még azelőtt, hogy látnám, ahogy boldogan sétál és rohangál. Ha nem kezelik, fennáll a rák kockázatának veszélye. A most kapott kezelés csak ennek a folyamatnak a lassítására alkalmas„ – magyarázta az anyuka a Daily Starnak, majd az apa vette át a szót.

„Minimálbérért dolgozom, és anyagi lehetőségeim nem teszik lehetővé, hogy fedezzem a kezelés költségeit” – mondta az apa.

A családnak azt mondták, hogy a kis Efének Klippel-Trenaunay-szindrómája van. Ez egy ritka veleszületett betegség, amelyben az erek nem tudtak megfelelően kialakulni, ez okozza a láb megnagyobbodását. Efe esetében azonban ez magában foglalja a kezét is: a keze és a lába is olyan nagy, mintha egy 10 éves gyermeké lennének. Nincs gyógymód, de kezelhető a számos kezelés egyikével, amelyek hatásai betegenként változnak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!