1 éve

Egymás kezét fogva, közös dalukra szenderült örök álomra az 5 gyermekes házaspár

Koronavírus miatt kerültek kórházba. Egymás karjaiban haltak meg.

Szerző Ripost

Három nappal azelőtt hunyt el a 89 éves Dick és a 87 éves Shirley Meek, hogy megkapták volna az első, koronavírus elleni oltásukat, melyre még decemberben kértek előjegyzést. A columbusi házaspár egymás mellett, kedvenc dalukra szenderült örök álomra – írja a Metro.

Az ötgyerekes Meek-házaspár három héttel a haláleset előtt ünnepelte 70. házassági évfordulóját, de néhány nappal később már nem érezték túl jól magukat.

Kezdetben megfázásra gyanakodtak, és a családjukat is ezzel nyugtatták, de január 8-án, mikor elvégezték a Covid-tesztet, mindketten pozitív eredményeket kaptak. Mindkettejüket kórházba utalták, de kezdetben külön szobát kaptak. Az állapotuk azonban rohamosan romlott, ezért gyerekeik kijárták számukra, hogy az idős szerelmeseket helyezzék el egy szobába, egymás mellé.

Innentől kezdve el sem engedték egymás kezét egészen addig, míg Shirley szíve meg nem állt. Ekkor a nővér Dick vállára hajtotta az asszony fejét, és azt mondta: „Dick, itt az ideje, indulhatsz, Shirley már vár téged.” A férfi néhány perc múlva szintén meghalt, miközben, utolsó kívánságának megfelelően John Denver „When the Rivers Meets the Sea” című melódiája szólt.

Az elhunyt pár családja azért is hozta nyilvánosságra a szomorú esetet, hogy felhívják a figyelmet a koronavírus elleni védekezés szükségességére.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!