1 éve

„Bűnösnek érzem magam, amiért nem tudtam megvédeni” – belehalt a demenciás nyugdíjas ápolója bántalmazásába

Az idős asszony lánya vette észre a sérüléseket, majd egy kamera segítségével tudta meg a szörnyű igazságot.

Döbbenetes felvételek láttak napvilágot egy Norfolkban élő idős nyugdíjas asszonyról. Ápolója nemcsak egyszerűen durván bánt a síró nénivel, hanem megtépte a haját és kényszerítette arra, hogy megegye az ételét! A legfelháborítóbb a történet kapcsán, hogy mivel súlyos demenciával küzdött a 69 éves Liz Youngs, segítséget sem tudott hívni.

Végül a lányának, Corrina Cunningham tűnt fel, hogy sérülések, véraláfutások és hólyagok jelentek meg idős édesanyja testén. Mivel nem talált magyarázatot a történtekre, ezért felszerelt egy biztonsági kamerát az otthonukban.

Ekkor bukott le a 29 éves Jenny Dady, milyen rosszul és kegyetlenül bánik Lizzel. A felvételekből kiderült, hogy megtépte a haját, az orránál húzva nyomta bele a fejét az ételbe, sőt verbálisan is bántotta. Egy másik alkalommal az ápoló a kutyáját is magával vitte a házba, ami mélyen megmarta az asszony lábát – írja a Daily Star.

„Sajnálom az egészet, édesanyám elhunyt a nyomozás során, ami sokkal nehezebbé teszi a megbékélést, tudván, hogy élete utolsó éveiben rosszul bántak vele. Belehaltam, amikor megtudtam az igazságot. Bűnösnek érzem magam, amiért nem tudtam megvédeni, amikor szüksége volt rá, és mindez a saját házunkban történt” - árulta el a gyászoló lánya.

A felvételeknek köszönhetően a rendőrség azonnal intézkedni tudott, és hat hónap börtönbűntettesre ítélték Jenny Dadyt, miután beismerte borzalmas tettét. Továbbá 122 font (kb. 50 ezer forint) megfizetésére kötelezték.

„Bíztunk Jennyben, és azt gondoltuk, hogy valóban gondoskodik az anyámról, de a lehető legrosszabb módon elárulta ezt a bizalmat. Nagyon nehéz volt megnéznem a felvételeket, fizikailag rosszul éreztem magam” – tette hozzá Lizze lánya.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!