Létrehozva: 2020.12.18.

Eszméletlenségig erőszakoltak egy 3 éves kislányt a görög migránstáborban

A bestiális bűncselekménynek egyelőre nincs gyanúsítottja.

Az Égei-tenger keleti medencéjében található Leszboszon nyomozást indítottak a görög hatóságok, miután a szigeten található Kara Tepe nevű migránstáborban megerőszakoltak egy hároméves afgán kislányt – írja a görög migrációügyi minisztérium közleményére hivatkozva a Torukikanea.gr regionális görög hírportál.

Az áldozat eszméletlenül, a saját vérében feküdt a befogadóközpont egyik mobilvécéjében, amikor az édesanyja rátalált kedd reggel.

A tábor orvosai megerősítették a nemi erőszak tényét, amit később egy igazságügyi szakértő is megállapított. A rendőrség ezt követően indított vizsgálatot.

A kislányt később átszállították a Leszbosz fővárosának számító Mitilíni egyik kórházába. Az állapotáról semmi sem tudni.

A Leszboszon található Kara Tepe befogadóközpont azután vált a sziget első számú migránstáborává, hogy a hírhedt Moria tábor szeptember elején egy gyújtogatás következtében a tűzvész martalékává vált és több ezer illegális bevándorló maradt fedél nélkül.

A táborban jelenleg 7300 migráns él rendkívül rossz körülmények között. Múlt héten például egy több napon át tartó esőzés után a víz teljesen elárasztotta a sátortábort. Történt mindez annak ellenére, hogy októberben újították fel a vízelvezetési infrastruktúrát a helyszínen.

Az Európai Bizottság (EB) egyébként még december elején bejelentette, hogy a görög hatóságokkal együttműködve új központot létesítenek a migránsok fogadására Leszboszon. Az új központot, amit a Kara Tepe mintájára terveznek, úgy szeretné az EB létrehozni, hogy megfelelő körülményeket nyújtson az érkezők számára, és elősegítse menekültkérelmük zökkenőmentes elbírálását.

Szeptemberben több ezer embernek kellett elhagynia a migránstábort Leszbosz szigetén, mert hétfőn este tűz ütött ki. A hatóságok szerint valaki felgyújtotta a tábort. A Moria város melletti táborból 3-4000 migráns kényszerült elmenekülni a gyorsan terjedő lángok elől. Az AFP francia hírügynökség szerint nem először ütött ki tűz a menedékkérők szálláshelyén, de sosem kellett még ennyi embert kimenekíteni.

A görög kormány statisztikái szerint mintegy 5600 menekült tartózkodik Leszbosz szigetén, miközben a szálláshelyeken 3500 főre van hely.

A leégett Moria befogadóközpontban 12 ezren voltak, a mostani táborban egyelőre azonban van hely, mert mindössze nyolcszázan költöztek be, leginkább családok. A segélyszervezetek a táboron belül pelenkát, tisztítószereket, élelmiszert és csecsemőtápszert is osztanak. A görög migráció- és menekültügyi miniszter, Notisz Mitarakisz azt mondta, hogy a hatóságok akár erőszakkal is készek átvinni a hajlék nélkül maradt embereket a sátortáborba.

Ha a szép szó nem használ, akkor be kell vetnünk a rendőrséget

– fogalmazott a miniszter, hozzátéve: a telet várhatóan sátrakban kell tölteniük a migránsoknak, mert az új, állandó létesítmény felépítéséhez legalább hat hónapra lesz szükség. A migránsok többsége azonban hallani sem akar arról, hogy beköltözzön. Azt mondják, az új tábor egy börtön, és követelik, hogy az Európai Unió gondoskodjon róluk. Addig is maradnak a sziget utcáin, a tereken, falak, kerítések mentén, templomokban.

A mostani helyzet borzalmas. Ezt az új tábort is fel fogják gyújtani

– mondta egy helyi lakos. Hozzátette, amióta a migránsok a szigeten vannak, a közbiztonság leromlott, a vállalkozások tönkrementek, a házak eladhatatlanná váltak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

vg.hu

Bizarr tanácsot adott a Lidl a magyar vásárlóinak: az extra szűz olívaolaj helyett főzzenek sertészsírral

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Három napon át keresték: holtan került elő a 15 éves Jázmin

KÜLFÖLD

Elesett az edzőteremben a kétgyermekes apuka, örökre lebénulhatott

KÜLFÖLD

„Nem tudom abbahagyni a sírást” – Három óra alatt legyűrte a betegség az 5 hónapos kislányt

KÜLFÖLD

Egy éve van hátra a 4 éves balerinának, miután sántítani kezdett