2 éve

Égnek a vonalak Barack Obamánál, telefonszámot posztolt a Twitterre

A volt amerikai elnök alaposan meglepte a követőit, amikor a Twitterre kiposztolt egy telefonszámot, és arra biztatta az embereket, hogy hívják fel, meséljék el, hogy vannak. Volt egy kis csalafintaság is a dologban.

Nem zárható ki, hogy Barack Obama keres egy kis pénzt azzal, ha minél többen felhívják a megadott telefonszámot. Az elsődleges szándék azonban még sem ez lehet, hanem az, hogy kampányoljon a Demokrata Párt elnökjelöltje, Joe Biden mellett. Ez a nem túl elegáns megoldás azonban átverésnek is nevezhető, mert a szimpatizánsoknak úgy adta elő a dolgot, mintha vele beszélhetnének közvetlenül telefonon. Íme, a tweet szövege magyarul:

Oké, próbáljunk ki valami újat! Ha az Egyesült Államokban vagy, akkor küldj egy üzenetet nekem a 773-365-9687-es telefonszámra. Szeretném hallani, hogy vagy, mi jár a fejedben, és mit tervezel az idei szavazáson. Jelentkezni fogok időről időre, hogy megosszam veletek, mi jár az én fejemben

- áll a bejegyzésben. Rengetegen azonnal a telefonjukhoz kaptak, hogy írjanak az egykori elnöknek, de természetesen gyorsan kiderült, hogy ez nem Obama saját telefonszáma. A politikus üzenete helyett egy automatikus válasz érkezik, amely arra sarkalja az embereket, hogy kattintsanak a community.com oldalra, ahol regisztrálni kell.

Barack Obama telefonál. Képünk illusztráció.
Fotó: Fotó: Getty Images

Hey, itt Barack. Kattints a linkre és regisztrálj, hogy közvetlenül tudjak válaszolni. Nem tudok mindenkivel kapcsolatba lépni, de jelen leszek és elmesélem, hogy mi jár a fejemben. Ezt szeretném tőletek is hallani. Gyerünk!

- szól az automatikusan kiküldött válaszüzenet. Politikai elemzők szerint az Egyesült Államokban most az a legfontosabb, hogy a politikusok mozgósítani tudják az embereket. Így Barack Obama is azt szeretné elérni ezzel a kis becsapással, hogy minél több emberrel tudassa, hogy november harmadikán az általa támogatott Joe Biden mellett kell letenni a voksot.

Valójában az már kevésbé érdekli a demokraták kampánycsapatát, hogy mi jár a potenciális szavazóik fejében, vagy hogy miként is érzik magukat.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!