Létrehozva: 2020.08.28.

Arcpirító, mekkorát hazudott a balliberális CNN

Az egyik legismertebb amerikai hírcsatornának sikerült békés tüntetésként jellemeznie a Kenosha városában kitört erőszakos zavargásokat.

Szerző Gaál József

A héten erőszakos tömegtüntetések és azt követő fosztogatási hullám alakult ki a Michigan-tó délnyugati partján fekvő Kenosha nevű kisvárosban, miután vasárnap délután rendőrök többször is hátba lőtték az afroamerikai Jacob Blaket. A 29 éves férfira azután nyitottak tüzet, hogy összeverekedett a rendőrökkel, és az utasításuk ellenére is beszállt az autójába, ahol a fegyverét tárolta. Blake-et súlyos állapotban helikopterrel szállították Milwaukee egyik kórházába, ahol megműtötték. Az első hírek szerint mellkastól lefele teljesen lebénult.

A Kenoshában kirobbant zavargásokat árgus szemekkel figyeli az amerikai és a nemzetközi sajtó, többek között a CNN is. A tudósítások rendre káoszról, erőszakról és anarchikus állapotokról számolnak be. A Demokrata Párhoz közel álló tévétársaság azonban valószínűleg egy alternatív valóságban él, ugyanis akkorát sikerült hazudniuk az eseményekről, amihez már tényleg pofa kell.

A CNN azt írta szalagcímként a képernyőre egy élő bejelentkezés alkalmával, hogy Kenoshában békés demonstrációk zajlanak, miközben a háttérben lángoló autók és házak voltak láthatóak.

„Tüzes, de többnyire békés tüntetések a rendőrségi lövöldözés után” – olvasható a CNN tudósításának szalagcímében. (forrás: CNN)

A republikánus véleményvezérek és újságírók többsége egyszerűen körbekacagta a CNN hazugságát, egy jelentős részük viszont komoly erkölcsi és etikai kérdéséket kezdett feszegetni a történtekkel kapcsolatban.

„Bohócok. Felelőtlen bohócok, és ez még csak nem is vicces. Ezek a médiumok hónapok óta azzal idézik elő az erőszakot Amerikában, hogy lebecsülik vagy figyelmen kívül hagyják. Ezzel csökkentik a politikusokra nehezedő nyomást, akik pedig éppen emiatt nem cselekednek” – fogalmazott közösségi oldalán A.G. Hamilton konzervatív újságíró.

A CNN arcpirító hazugsága természetesen azonnal mémesedni kezdett a nagy közösségi oldalakon. A New York Post egyik publicistája, Jon Levine például a Csupasz pisztoly című film egyik híres jelentéhez (melyben Leslie Nielson azt magyarázza járókelőknek, hogy rendőrség ura a helyzetnek, miközben a fél város lángokban áll) hasonlította a TV-csatorna böszmeségét.

A CNN egyébként Magyarországról is gyakran terjesztett hazugságokat az elmúlt években. Tavaly májusban például az egyik hírszerkesztőjüknek, Kevin Liptaknak azt sikerült mondania Orbán Viktorról, hogy „Trump bevándorlásellenes szövetségesre talált a szélsőséges magyar miniszterelnökben”, majd hozzátette, hogy a kormányfőt „egyesek már de facto diktátornak tartják.” Persze a miértekre az unalomig ismert bevándorlás- és demokratapárti lózungokon kívül nem adott választ.

Idén áprilisban pedig a CNN-s Christiane Amanpour hazudta azt a Szijjártó Péterrel készített interjújában, hogy „a magyar parlamentet beszüntették” a koronavírus-járvány miatt hozott, úgynevezett felhatalmazási törvény elfogadásával. A külgazdasági és külügyminiszter válaszában elmondta, hogy a riporter álhírt terjeszt Magyarországról, amikor azt állítja, hogy a parlament szünetel Magyarországon, mivel ezzel szemben az igazság az, hogy az országgyűlés rendszeresen ülésezik.

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

mandiner.hu

Schiffer András: „A jogállamiságot pontosan az Európai Unió rúgja fel azzal, hogy pörölykalapácsként használja a szerveit a Magyarország elleni geopolitikai küzdelemben” (VIDEÓ)

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Ittas nő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Budapestről induló repülő

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Egy korty kávét ivott a nő a reptéren, pillanatokkal később haldoklott

KÜLFÖLD

„Megígérte, hogy visszajön”- Asztmarohamot kapott a trambulinon egy kisfiú, nem tudták megmenteni

KÜLFÖLD

„Szerencséje, hogy életben van” – Iskolaigazgatójára támadt egy kilencedikes diáklány

KÜLFÖLD

„Életem legjobb formájában voltam” – Ez jelezte, hogy rákos lett a fitt édesanya