2 éve

Már biztos meghalt Maddie, de nincs elég bizonyíték a gyilkosa letartóztatásához

Tovább folytatódik a nyomozás Maddie ügyében.

Hétfő este holtpontra jutott Madeleine McCann nyomozásával a német ügyészség. Katet és Gerry McCann-t 13 éven keresztül kínozta a rejtély, mi történhetett lányukkal, miután 2007. május 3-án eltűnt a portugáliai Praia de Luz-i apartmanjukból.

Wolters nyomozó úr úgy véli, hogy vannak más brit áldozatai Christiannak. Így minél több bizonyíték van Brueckner ellen, annál valószínűbb, hogy bíróság elé fogják tudni állítani.

Madeleine McCann
Fotó: Northfoto

„Minden megszerzett nyomunk arra mutat, hogy a brit kislány meghalt. Nincsenek információink arról, hogy életben lenne. Vannak olyan dolgok, amiket nem tudunk teljesen feldolgozni, olyan elméleteink is vannak, hogy Madeleine meghalt, még annak fényében is, hogy nem sikerült megtalálni a testét” – nyilatkozta a Daily Mail oldalának Wolters nyomozó.

Az eset átvilágítása során arra jutottak, hogy a hosszú éveken át tartó hamis nyomok és szívfájdalmak után nemsokára végre lezárhatják Maddie eltűnésének az ügyét. A portugál rendőségnek komoly kérdéssekkel kell szembenéznie, hogy miért nem lett már korábban is gyanúsított Christian.

A hétfő esti sajtótájékoztatón Wolters úr kihangsúlyozta:

„Arra számítunk, hogy meghalt, de nincs elég bizonyítékunk. Nincs elég bizonyítékunk a tárgyaláshoz, de van néhány nyomunk arra, hogy a gyanúsított elkövette a gyilkosságot. Több információra van szükségünk, különös tekintettel azokról a helyekről, ahol a férfi lakott. Ezekre a helyekre különös figyelmet fordítunk és itt fogjuk keresni Madeleine-t” – nyilatkozta a nyomozó.

A kis Maddie szülei még mindig abban reménykednek, hogy egyszer élve kerülhet elő kislányuk.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!