Létrehozva: 2020.05.05.

Washington Post: Soros György nem adott pluszpénzt a koronavírus elleni védekezéshez!

A neves amerikai lap szerint már a saját alkalmazottai is kritizálják a magyar származású amerikai milliárdost azért, ahogy a dollármilliókat tologatja ide-oda.

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez nyújtott támogatás címen Soros György dollármilliókat osztott szét a szívének fontos önkormányzatok, kormányok és különböző civil szervezetek között a Nyílt Társadalom Alapítványokon keresztül. Az elmúlt egy hónapban például több mint 37 millió dollárt folyósítottak a demokrata vezetésű New Yorknak, de a Karácsony Gergely-féle budapesti önkormányzat is kapott potom 1,1 millió dollárt, azaz átszámítva 324 millió forintot.

Soros György (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)

Első ránézésre úgy tűnhet, hogy a magyar származású amerikai milliárdos mélyen a pénztárcájába nyúlt és nagyvonalú pénzosztásba kezdett, hogy szembeszálljon az egész emberiséget fenyegető koronavírus-járvánnyal. A Washington Post azonban utánajárt az igazságnak, és arra a következtetésre jutott, hogy Soros egy árva dollárral sem adott többet jótékonykodásnak álcázott politikai haszonszerzésre, mint amennyit alapból eltervezett, mindösszesen egyik helyről átcsoportosította egy másikra a pénzt, hogy a filantróp szerepében tetszeleghessen.

Az amerikai lap úgy tudja, hogy két hete a Nyílt Társadalom Alapítványok 200 alkalmazottja egy nyílt levelet intézett a szervezet igazgatójának, Patrick Gaspardnak, hogy a pénzek átcsoportosításából még komoly problémájuk is lehet, ugyanis ebben az esetben sok kötelezettségük nem kerülne kifizetésre.

„Aggódunk, hogy a kedvezményezettek és partnereink feláldozása és kötelezettségvállalásaink megszegése kockázatot jelent az Nyílt Társadalom Alapítványok, és alapítójának hírneve és öröksége szempontjából, olyan eredményt, amelyet egyikünk sem akar látni” – olvasható a Soros-szervezet munkatársainak levelében.

A Washinton Post szerint, mivel Soros György nem avatkozott közbe, Patrick Gaspard egy személyben döntött a pénzek totális átcsoportosítsa mellett úgy, hogy a legtöbb zöldhasút a koronavírus-járvány ellenni küzdelemre fordítsa Soros-alapítvány. Tette mindezt azért, hogy a közvélemény előtt a lehető legjobb fényben tüntesse fel a szervezetet és Soros Györgyöt – hisz mint mindig, ők most is a legégetőbb problémákra keresik a megoldást. Gaspard azonban azzal már nem foglalkozott, hogy az átcsoportosítással pénzeket vont el olyan civil szervezetektől, akiknek korábban nagy összegű adományokat ítéltek oda.

A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok tehát lényegében cserben hagyott több civil szervezetet is, mert az ő támogatásuk jelenleg nem hajt akkora politikai hasznot, mint a koronavírus-járvány elleni védekezés.

A Post úgy tudja, hogy a dollár százmilliók ide-oda tologatása miatt komoly feszültség alakult ki a Nyílt Társadalom Alapítványok felső vezetése és az egyszerű munkavállalók között, akik közül többen a felmondásukat fontolgatják.

origo.hu

Panaszkodik a luxushotelre az Eb-re megérkező gigamellű horvát szurkolónő

ripost.hu

Ez a személyiségteszt olyat árul el rólad, amit nem várnál

metropol.hu

Ők szurkolnak itthonról, fotókon a magyar futballistafeleségek – Galéria

magyarnemzet.hu

Sokk a címvédőnek! Albánia az Eb-történelem leggyorsabb gólját lőtte

mindmegette.hu

Hosszú idő óta most láthatjuk először Katalin hercegnét – Íme a legfrissebb fotók róla

hirtv.hu

Saját hazájából kapott csicskalángost David Pressman

ripost.hu

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

mindmegette.hu

Itt a nagy bolti sörkörkép: drága mulatság lehet az otthoni meccsnézés

ripost.hu

Nem tudták megmenteni: legyőzte a rák, elhunyt a legendás énekes

ripost.hu

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka

ripost.hu

Most jött: lezárták az autópályát Budapest felé, mindenkit leterelnek

ripost.hu

Ez a fotó lehet a bizonyíték az időutazásra?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Karnyújtásnyira került a béke, Amerikán múlik most minden

KÜLFÖLD

Putyin békeajánlatot tett Ukrajnának, ezek a feltételei

KÜLFÖLD

Megkéseltek egy képviselőjelöltet Németországban

KÜLFÖLD

5 évig szenvedett: Szexrabszolgaként tartottak fogva egy 12 éves lányt

KÜLFÖLD

Ez a fotó lehet a bizonyíték az időutazásra?

KÜLFÖLD

"Én 34 vagyok, a pasim 62 – a családunk el se jött az esküvőnkre"

KÜLFÖLD

Pedofil szexragadozó került a gyerekgyilkos magyar anya mellé a börtönben

KÜLFÖLD

"A férjem megcsalt és megbetegített a terhességem alatt"