Létrehozva: 2020.05.08.

Német gazdasági miniszter: minden migránson segítenünk kell!

Nagyon új fest, hogy a „willkommenskultur” kártékony gyakorlatán a mai napig sem sikerült túltennie magát az Angela Merkel vezette német kormánynak.

Gerd Müller német gazdasági és fejlesztési miniszter csütörtökön ellátogatott a Leszbosz szigetén található hírhedt Moria befogadóközpontba, hogy személyesen győződjön meg az ott uralkodó állapotokról – írja a Der Spiegel internetes kiadása.

„Valószínűleg ez a legembertelenebb hely egész Európában. Nagyon szomorú, hogy ilyesmi előfordulhat a kontinensünk közepén. Minden bevándorlónak segítenünk kell, aki valamelyik görög befogadóközpontban tartózkodik.” – fogalmazott a tárcavezető politikus a látogatást követkő sajtótájékoztatón.

Múlt hónapban 10 európai ország összesen 1600 kísérő nélküli kiskorú migránst vett át Görögországtól, hogy tehermentesítsék az itteni befogadóközpontokat – Németország szám szerint 47 bevándorlót fogadott be. A szolidaritási akcióban résztvevő kormányok azt állították, hogy főként 14 év alatti lányokat osztanak szét maguk között, de mint később kiderült, többségében felnőtt férfiakat utaztatták be Európa szívébe.

Nemrégiben Türingia tartomány igazságügyi minisztere, a Zöld Pártban politizáló Dirk Adams egy törvényjavaslatot terjesztett elő, amelyben felszólította a régiót, hogy 2023-ig 2000 migránst vegyen át a görög befogadóközpontokból. A törvénytervezet azonban rövidtávon kudarcot vallott, ugyanis a szociáldemokraták (SPD) leszavazták a tartományi parlamentben – írja a Der Tagesspiegel internetes kiadása.

Az erősen bevándorlásellenes Alternatíva Németországért (AfD) tartományi szóvivője, Stefan Möller is élesen kritizált a benyújtott törvényjavaslatot. „Adams migrációs miniszter nyilvánvalóan még mindig nem értette meg, hogy Türingia szabad államának példátlan kihívásokkal kell szembenéznie a koronavírus-járvány okozta válsághelyzet miatt. Szégyen, hogy ezekben a nehéz időkben is képes lenne migránsokat telepíteni Németországba„ – fogalmazott Möller.

A szebb napokat is megélt görög szigeten található Moria nevű befogadóközpont, amelyet a német miniszter meglátogatott, mintegy 25 ezer lakója néhány hete eltüzelt, vagy fegyvert faragott magának több ezer a kivágott olajfákból. Az utóbbira bizonyíték egy a napokban megjelent videó, amin az látható, ahogy koronavírus-járvány miatt lezárt táborban két afgán banda ismeretlen okok miatt egymásnak esik. A felvételen pontosan kivehető, hogy a migránsok hatalmas husángokkal a kezükben csapnak össze, melyeket nagy valószínűséggel a kivágott fákból hasogattak maguknak.

Az elképesztő pusztításról, amit az illegális a bevándorlók végeztek, több fénykép is megjelent a nagy közösségi oldalakon. A fotókon jól látszik, hogy migránsok helyi gazdák olajfa-ültetvényeit tették a földdel egyenlővé. Az olajfák nagyjából 65-80 év alatt érik el a stabil hozamot, ami azt jelenti, hogy a pusztítás egy óriási csapás a helyi gazdaság számára.

A károkat elszenvedő földművesek valószínűleg más haszonnövények termesztérésre fognak átállni a túlélés érdekében – főleg ebben a nehéz gazdasági helyzetben, mivel majdnem egy évszázad alatt válnak csak termékennyé az olajfa csemeték

Az elmúlt fél évben közel húszezer illegális bevándorló gyűlt össze a mindösszesen 3 ezer férőhelyesre tervezett Moria Befogadó Központban. Az itt élők 40 százaléka fiatalkorú, a felük pedig raklapokból és ponyvákból eszkábált sátrakban él, ahol nincs se áram, se elegendő víz. A kialakult helyzeten tovább rontott, amikor a közelmúltban regisztrálták az első koronavírus-fertőzött betegeket a táborban. A vírus megjelenése után ugyanis a tábort hermetikusan elzárták a külvilágtól, aminek hatására szinte minden nap vannak migránslázadások és a kisebb-nagyobb zavargások.

Néhány napja a migránsok a szomszédos Moria nevű kis faluban található Szent Katalin-templomba törtek be, ahol az ortodox ikonokat megszentségtelenítették, az oltárt felgyújtották, illetve a templom berendezését súlyosan megrongálták.

Leszboszon nem ez az első ilyen incidens az elmúlt időszakban. Múlt hónapban a szintén Moriában található Szent György-templomot forgatták fel az illegális bevándorlók, miután lázadás tört ki a szigeten található befogadóközpontban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Erre várt és ettől félt a világ: Oroszország megszólalt Irán Izrael elleni támadásáról

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

borsonline.hu

Ez a helyesírási teszt garantáltan megizzaszt: okosabb vagy, mint egy ötödikes?

hirtv.hu

Az ukrán védelmi erők csapást mértek egy Krímben található orosz parancsnoki állásra

ripost.hu

Sokan lemondanak róla, Hosszú Katinka így juthat ki az olimpiára

magyarnemzet.hu

Milák Kristóf és Kós Hubert számára is fontos hír érkezett Amerikából

origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

mindmegette.hu

Nem a tisztítószeren múlik a siker – így lesz ragyogó és csíkmentes az ablaküveg

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

ripost.hu

Tízéves átok alól szabadulnak ezek a csillagjegyek, így találhatod meg a társad idén tavasszal...

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Utolsó leheletével is gyermekét védte az anya, halálra késelték a bevásárlóközpontban

KÜLFÖLD

Tragédia: a halálba zuhant egy beteg a kórház 3. emeletéről

KÜLFÖLD

Horrorisztikus baleset: három fiatal meghalt, egy az életéért küzd a kórházban

KÜLFÖLD

„Jó fiúk voltak, nagyon intelligensek” - balesetet szenvedett az 5 egyetemi jó barát, hárman nem élték túl