2 éve

Barack Obama: 3,5 millió illegális migránsnak kell amnesztiát adni a járvány miatt!

Szakértők szerint az amerikai adófizetők 26 milliárd dollárjába kerülne, ha a nyugdíjas éveit élő demokrata politikus terve megvalósulna.

Barack Hussein Obama korábbi amerikai elnök szerint a központi kormánynak azonnal amnesztiát kellene adnia a koronavírus-járvány miatt annak a 3,5 millió illegális migránsnak, akit jelenleg a DACA-program (teljes nevén Elhalasztott Intézkedés a Gyermekkorban Érkezetteknek) véd a kitoloncolástól Amerikában - írja a Breitbart.

Barack Hussein Obama korábbi amerikai elnök (Instagram)

A DACA-program, amit még Barack H. Obama indított útjára 2012-ben, olyan fiatalkorú illegális bevándorlókat (többségében mexikói és latin-amerikai gyerekeket) véd a kitoloncolástól, akik szüleikkel érkeztek törvénytelenül az Egyesült Államokba, és nincs hivatalos tartózkodási engedélyük. A liberális köznyelvben ezeket a fiatalokat „dreamer”, azaz álmodozó generációnak is szokás nevezni.

A nyugdíjas éveit élő demokrata politikus szerint a DACA-program által védett illegális bevándorlók „az életüket kockáztatják a világjárvány frontvonalában, ezért megérdemlik az állandó bevándorlási státuszt és az állampolgársághoz vezető utat – mivel ők amerikaiak, kivéve papíron.”

Obama bármennyire is szeretné elhitetni a közvéleménnyel, hogy a DACA-program által védett illegális bevándorlók döntő többsége a frontvonalban harcol a koronavírus-járvány ellen, a tények nem őt igazolják. A Bevándorlási Tanulmányok Központjának (Center for Immigration Studies Research) kutatási igazgatója, Steven Camarotta szerint a mintegy 15 millió amerikai egészségügyi dolgozónak csupán a 0,2 százalékát teszik ki DACA-migránsok.

Republikánus párti szakértők szerint Obama amnesztiáról szóló véleménye nem más, mint egy jól időzített lobbitevékenység, ugyanis a napokban három spanyol ajkú demokrata képviselő (Joaquin Castro, Zoe Lofgren és Alexandria Ocasio-Cortez) egy nyílt levelet küldött központi kormánynak, melyben felszólították Trumpot a DACA-migránsok menekültstátuszának meghosszabbítására. A levelet később több mint száz demokrata képviselő és szenátor látta el a kézjegyével.

„A DACA-kedvezményezettek státuszának meghosszabbítása a jelenlegi pandémiában különösen fontos, mivel több mint 200 000 DACA-kedvezményezett dolgozik olyan foglalkozásban, melyek nélkülözhetetlen munkavállalókká teszik őket„ – írták levelükben a bevándorláspárti politikusok.

A Breitbart által megkérdezett szakértők szerint a DACA-kedvezményezettek azonnali amnesztiája 26 milliárd dollárjába (8300 milliárd forint) kerülne az amerikai adófizetők, ugyanis a korábbi tapasztalatok alapján az ötödük biztosan nem találna munkát, ezért államilag nyújtott segélyekből élnének. Illetve az így állampolgársághoz jutó illegális bevándorlók attól a 1,2 millió külfölditől venné el a munkalehetőséget, akik legális úton jutnak be, és telepednek le az Egyesült Államokban.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!