3 éve

Bíróság - Salvini 2:0. Egy bombagyáros Olaszországban maradhat!

Szégyenletes történet. Pofon a jóravaló olaszok, a rendõrség, a nyomozók és az igazságügyi reform számára - kommentálta az esetet az olasz belügyminiszter.

Egy U.D. kezdőbetűkkel jelölt 25 éves nigériai migránst Bolognában

letartóztattak az olasz hatóságok, mert olyan vegyi anyagokat és műszaki leírásokat találtak nála, amelyekkel bombákat építhetett volna, ha le nem bukik.

Ez a szándék elegendő volt ahhoz, hogy belügyminisztérium július 12-én kiutasítsa az országból, mint minden bűnözőt, akire érvényes a “Salvini-törvény”.

De a nigériai férfit rögtön pártfogásba vették a bevándorlás barátai és a fellebbezését eljuttatták az Emberi Jogok Európai Bíróságához.

Mit tesz Isten – a más ügyekben csak hónapok alatt ítélkező testület villámgyorsan döntött és érvénytelenítette a kitoloncolási parancsot. Úgyhogy a bombagyáros egyelőre szabadon járhat-kelhet Olaszországban (ha csak el nem szökik onnan).

Matteo Salvini pedig úgy kommentálta az esetet, hogy “Ez egy szégyenletes történet. Egy pofon a jóravaló olaszok, a rendőrség és a nyomozók számára.”

Az eset azért igen súlyos, mert bárhogy is végződik, precedenst jelenthet bármely bűnöző bevándorló számára, ha eljuttatják ügyét az Emberi Jogok Európai Bíróságáig.

Forrás: IlGiornale

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!