3 éve

A tudósok is meglepődtek: hihetetlen, hol tűnt fel a lány palackpostája

Az angol kislány Spanyolország partjainál tette vízre a palackpostát, nem sokkal késõbb pedig igen meglepõ helyrõl kapott választ.

Taylor Powell egy angol kisiskolás, Weston-super-Mare-ben lakik, de szüleivel májusban Spanyolországban nyaraltak, amikor felmerült, hogy rejtsenek el egy üzenetet egy palackban, és dobják be a tengerbe.

Május 19-én a Barcelona közelében található Santa Susanna strandján egy üvegben vízre bocsátottak egy szelfit a következő szöveggel: "Ha megtalálod ezt a képet, kérlek, írd meg, melyik országban vagy, és küldj egy fotót."

Az üzenetre a gyermek apjának telefonszámát írták. Húsz nap telt el, és üzenet érkezett a készülékre: "Hello Taylor! Megtaláltuk az üvegedet a Moszkva folyóban (ez Oroszországban van). Reméljük, remek volt a nyaralásotok Spanyolországban! Moszkvából szeretettel: Szása és Alex".

A szöveg mellett egy térképrészletet is küldtek, hogy a kislány lássa, pontosan honnan jött a válasz:

A kislány extázisban volt, amikor megtudta, hogy üzenete célba ért. A The Telegraph több szakértőt is megkérdezett az ügyről és a tudósok elméletileg elképzelhetőnek tartják, hogy Spanyolországtól Moszkváig jutott a palack, de szerintük gyorsabban érkezett oda a vártnál.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!