3 éve

Megtízszereződött a bűncselekmények száma 2015 óta egy német községben

2015 óta meredeken megemelkedett a német községben elkövetett bûncselekmények száma. Boostedt polgármestere azt állítja, hogy a legfrissebb statisztikák még õt is meglepték.

Egy friss statisztika azt mutatja, hogy míg 2015-ben 33 bűncselekmény történt a településen kialakított menekültszállón, addig ugyanez a szám tavaly már elérte a 343-at, vagy a három év alatt megtízszereződött a regisztrált bűnesetek száma.

A jelentésből az is kiolvasható, hogy ezek közül 97 erőszakos bűncselekmény, amiből 84 esetben testi sértés miatt indult eljárás. De a menekültszálló falain kívül sem sokkal jobb a helyzet. A hétezer fős lakosú településen ugyanis 167 esetben indult eljárás, ez 99 százalékkal több, mint 2017-ben. A tartományi rendőrség szakszervezetének vezetője szerint kirívóan nagy az egyedülálló, az országból várhatóan hamarosan kitoloncolásra kerülő migráns elkövetők száma. Hartmut König polgármester azt állítja, hogy sem a lakosságot, sem őt nem értesítették a hivatalos szervek, hogy nő a baj.

Ez a lakosság szemében azt a látszatot kelti, hogy a vezetők el akarják titkolni előlük az igazságot, és hogy minden politikus hazudik. Ez engem is nagyon rossz színben állít be a szavazóim előtt

– morgolódott König.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!