3 éve

Zuhanás. Már csak 20 százalékon van Macron népszerűsége!

A karácsony elõtt készült friss felmérés szerint a franciák 32 százaléka csüggedt, fáradt, 31 százaléka mogorva, zord lelkiállapotban van, csak 11 százalékuk bízik a jövõben és mindössze 9 százalékuk lelkesedik a jelenlegi helyzetéért.

A franciák nem bíznak a politikai rendszerben és ez most történelmi szintet ért el – írta a kormánypárti hírtelevízió, a BFMtv.

Macron elnök népszerűsége a tavalyi 36-ról 20 százalékra csökkent a Politikai élet tanulmányi központjának /Centre d'étude de la vie politique/ legutóbbi felmérése alapján, amelyet december 13. és 24. között mértek egy 2116 fős mintán.

Ahogy távolodunk a politika csúcsától, Macrontól “lefele”, a megkérdezettek 31 százaléka bízik a saját képviselőjében, 58 százaléka a saját polgármesterében.

A megkérdezettek lelkiállapotára is rákérdeztek a tanulmány készítői. 32 százalékuk csüggedt, fáradt, 31 százalékuk mogorva, zord lelkiállapotban van, csak 11 százalékuk bízik a jövőben és mindössze 9 százalékuk lelkesedik a jelenlegi helyzetéért...

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!