4 éve

Új veszély: így terjeszkedik a nigériai maffia Európában

A Fekete fejsze nevû nigériai maffia már megvetette lábát Olaszországban. Több város felett átvették az irányítást, a Cosa Nostrát kiszorítva onnan. Az egymás közti leszámolások egyre gyakoribbak, sorsdöntõ, hogy ki irányítja a prostitúciót, a drogkereskedelmet vagy az esetleges pénzmosásokat.

A nigériai maffia vezetői pontosan tudják, hogy itt a vissza nem térő alkalom, hogy Európában terjeszkedni tudjanak. A nyílt határokon ezerszámra csempészik be az afrikai nőket és lányokat, hogy Európa különböző városaiban prostitúcióra kényszerítsék őket. Olaszországban már több városból is kiszorították a Cosa Nostrát, és ezzel ellenőrzésük alá vonták a területeket. Az olasz Il Giornale nevű lap nem régen arról számolt be, hogy rivális nigériai bandák estek egymásnak Ferrara városában.

A világhírű reneszánsz épületekkel övezett belvárosban pisztolyokkal, fejszékkel, macsétákkal estek egymásnak a nigériaiak.

Az egykoron fürdőparadicsomnak számító Castel Volturnóban 30 ezer ember él, közülük 20 ezren migránsok. A város felett ma már a Fekete fejsze uralkodik. A nigériai banda a világ egyik legveszélyesebb maffiájának számít, a tagjai fekete mágiát és különböző voodoo rituálékat alkalmaznak. A maffiába belépő tagoknak fájdalmas beavatást kell kiállniuk.

Aki ki akar szállni, azt a Fekete fejsze élete végéig üldözni fogja. A Fekete fejsze azzal tarol a piacon, hogy a fiatal afrikai nők szolgáltatásait olcsóbban kínálja, mint amennyiért az olasz Cosa Nostra által futtatott nők dolgoznak. Egy afrikai nő óradíja 5-15 euró között mozog, amivel jóval a „piaci ár” alatt vannak.

Egyes jelentések szerint a prostitúció mellett a Fekete fejsze drog- és emberkereskedelemmel is foglalkozik. Nem is beszélve arról, hogy az embercsempészet is virágzik az elmúlt években. Nem csak a szegénység elől menekülők akarnak Európába jutni, hanem a középréteg is. A kicsit tehetősebb szülők ugyanis szeretnék, ha gyermekeikre jobb élet várna, és úgy látják, hogy Európában ezt elérhetik.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!