Létrehozva: 2017.07.17.

Fájdalmas tündérmese: ezért ment férjhez az 5 éves kislány

Nemrégiben szomorú történet rázta meg a világot: a gyógyíthatatlan beteg kislány bakancslistáján többek között a saját esküvõje szerepelt. A szülei természetesen azonnal megszervezték neki a nagy napot.

Szívbemarkoló ennek az ötéves kislánynak a története. Eileidh Paterson, a gyógyíthatatlan rákbeteg kislány ugyanis ennyi idősen ment férjhez.

A kislánynál kétéves korában diagnosztizáltak neuroblasztómát. Ez a ráktípus kizárólag gyermekeket támad meg; az idegsejtek szövetein nő daganat, és sajnos a legtöbb esetben gyógyíthatatlan. Így volt Eileidh esetében is. A betegség szétterjedt a szervezetében, megjelent a mellékveséjében, a nyirokrendszerében, megfertőzte a hasnyálmirigyét, az állkapcsát és a csontvelőjét is. Amikor az orvosai közölték a családdal, hogy nincs remény, a szülők úgy döntöttek, hogy teljesítik az ötéves Eileidh utolsó kívánságait. A kislány ugyanis három évig járta a kórházakat, szinte egész életében valamilyen kezelés alatt állt, így a szülők azt akarták, hogy az utolsó napjai teljesek legyenek, és végre igazi gyermeki örömöket, élményeket is szerezzen.

Eileidh bakancslistáján első helyezett volt egy szuperhős-filmzenére belépős esküvő álmai hercegével – a hatéves Harrison Grierrel.

A ceremóniát június 18-án tartották, szűk családi és baráti körben. A szülők odafigyeltek, hogy minden tökéletes legyen: egy konferenciáknak is helyet adó termet béreltek, a dekoráció olyan volt, mint egy felnőtteknek készült esküvőn, és az egészet egy rendezvényszervező cég bonyolította le. A két gyermek nem gyűrűt, hanem nyakláncot adott egymásnak, melyekre rá volt gravírozva, hogy „barátok örökké.” A vőlegény édesanyja meghatottan mondta, hogy a két gyerek mindig is nagyon közel állt egymáshoz, és a kisfiú sokszor emlegette, hogy nagyon szereti a lányt, és egyszer el fogja venni feleségül.

Eileidh-t a bátyja vezette a rózsaszínű oltárhoz, miközben a kislány édesanyja egy olyan mesét olvasott fel, aminek főszereplője egy neuroblasztómás kislány volt – a rák pedig egy gonosz szörnyeteg. Nagyjából 200 ember vett részt az eseményen, ahol természetesen volt tánc, svédasztal édességekből, arcfestés, torták szuperhősökkel és Eileidh kedvenc meseszereplőivel, beleértve a fogtündért is.

A kislány többi kívánságát is tudták teljesíteni a szülők, hála a bőkezű adományozóknak; így Eileidh úszhatott sellőkkel, meglátogathatta Disneylandet, utazhatott a londoni óriáskeréken, és végre láthatott igazi havat.

Borzasztó, ha egy gyermeknek ilyen szörnyű betegséggel kell küzdenie, szülőként szinte felfoghatatlan. Az ötéves kislány bátran küzdött a rákkal, de a kívánságlistája azt mutatja, hogy a gyerekeknek még tündérmesékre, hercegekre, egy színes világra van szükségük.

Eileidh Paterson 2017. 07. 01-én hunyt el. Július 10-én tartott temetése méltó volt álmaihoz, gyermeki világképéhez: hófehér hintóban, rózsaszín koporsóban vezették utolsó útjára. A menetet harminc motoros vezette fel, és egy rózsaszínre festett kamion zárta, amire Eileidh kedvenc mesehőseinek képeit festették. A család azt akarta, hogy a ceremónia tükrözze a kislány vidám, pozitív személyiségét, és méltó legyen egy kis hercegnőhöz. Ennek megfelelően a gyászolók rózsaszín ruhákban, szuperhősjelmezekben, vagy hercegnőnek öltözve jelentek meg.

A ceremóniát szervező Susan Newman szerint ugyan mindannyian vigasztalhatatlanok a kislány elvesztése miatt, de közben hálásak ezért a kis időért, ami Eileidh-nek megadatott a Földön. A bátorság, életigenlés, erő és optimizmus, amivel szembenézett a rettenetes betegséggel, százezreket inspirált. A ceremónia végén Eileidh kedvenc dalát, a Jégvarázsból a Let it go-t játszották.

Eileidh édesanyja azt írta a kislány Facebook oldalán, hogy az elmúlt napok életük legnehezebb napjai voltak. A kislány halála akkora űrt hagyott a lelkükben, amit többé nem tölt ki semmi.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az egyik legjelentősebb víziút, ami nem jöhetett volna létre magyar mérnökök nélkül

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

mandiner.hu

Czutor Zoltán: Magyarországnak nincs esélye kilábalnia abból a bűzlő pokolból, ahol most tart (VIDEÓ)

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Hátborzongató történet: egy nő hátából készített könyvborítót egy orvos!

KÜLFÖLD

Játék közben történt meg a legrosszabb, örökre elaludt a 2 éves kisfiú

KÜLFÖLD

Kirázta a hideg az orvosokat is, amikor meglátták, milyen élőlény mászik a férfi testében

KÜLFÖLD

Fájt a feje: a kórházban már nem tudták megmenteni a 3 gyermekes tanárnő életét