5 éve

5 év múlva is munkanélküli lesz a bevándorlók háromnegyede!

Csak a migráció elején jöttek orvosok és mérnökök. Az iskolázatlan tömegeket viszont továbbra is alig lehet németül megtanítani - mondta a kancellária miniszter.

Jelenleg körülbelül 2-2,5 millió bevándorló tartózkodik Németországban. Azért nehéz ennél pontosabbat mondani, mert – amint azt maguk a németek is bevallották – néhány százezren egyszerűen felszívódtak az országból. Feltehetően tovább utaztak, főként Franciaországba és Svédországba.

Ennek a tömegnek háromnegyede 5 év múlva is munkanélküli lesz – sokkolta a német közvéleményt Aydan Ozoguz, a migrációért felelős kancellária miniszter, a Financial Timesnak adott interjújában.

A bevándorlási hullám elején még sok orvos és mérnök érkezett, de azóta erősen megcsappant a számuk, és főként tanulatlan tömeg jöttek utánuk

– tette hozzá Ozoguz.

A korábbi, Törökországból érkezett és már letelepedett törökökre célozva azt mondta: "Annak idején olyan munkákat ajánlottunk fel nekik, amelyeknél nem volt szükség nyelvtudásra. Majd 40 év múlva megkérdeztük tőlük: hogy lehet, hogy ti még mindig nem tudtok németül? Ezt a hibát még egyszer nem követhetjük el" – nyilatkozta a politikus.

Forrás: RT.com

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!