5 éve

Sokkoló jelentés látott napvilágot az iskolákról

Borzalmakat tár fel a legfrissebb jelentés az iskolákban uralkodó erõszakról.

Több ezer iskolást, sőt óvodást ér szexuális támadás, főleg kortársaik részéről az Amerikai Egyesült Államok iskoláiban - tárta fel az AP amerikai hírügynökség hétfői jelentésében a rendőrségi bejelentéseket összesítő rendszer adatai alapján.

A legtöbb támadás abból áll, hogy a gyermeket akarata ellenére fogdossák, de az esetek húsz százalékában nemi erőszak történik.

Az adatok alapján az AP azt állapította meg, hogy a támadások 10 éves kor körül ugrásszerűen megszaporodnak, de az esetek mintegy 5 százalékában az áldozat nem több 5-6 évesnél, és a támadó szinte mindig az áldozattal egy korú. A tízévesnél fiatalabbaknál még az áldozatok 41 százaléka fiú, a tizenéveseknél már túlnyomó többségében lányokat éri több támadás, ebben a korcsoportban csak minden tizedik áldozat fiú.

Az AP megjegyzi, hogy az elemzett statisztika csak a bejelentések mintegy harmadát tartalmazza, a legnagyobb városok adatait például egyáltalán nem, valamint, hogy a szexuális bűncselekmények többségét az áldozatok nem is jelentik.

Az AP ki is emel bizonyos támadásokat és azok következményeit. A pennsylvaniai Allentown egyik iskolájában egy ötödikes zaklatott több elsőst. Az eset miatt több jogi eljárás is indult, és a bíróság el is marasztalta az iskolát, amiért nem tett eleget, vagy néha semmit a támadások megakadályozására. Nem zárult le még viszont az az ügy, melyben egy ötéves kisfiú sírva mondta el az édesanyjának, hogy nem akar többé barátkozni az egyik csoporttársával. Az édesanyjának nem merte elmondani, mi történt vele, de a testvérének azt mesélte el, hogy óvodás társa orális szexre kényszerítette.

A nyugat-virginiai Peterstownban egy hatéves kisfiút kényszerített orális szexre egy iskolabuszban egy 16 éves fiú. A támadót később elítélték.

A kaliforniai San Diego egyik óvodájában egy ötéves akarta orális szexre kényszeríteni csoporttársát a mosdóban. A szülők szóltak az igazgatónak, aki azt állította, hogy jelentette az esetet a hatóságoknak, ám amikor később kérdőre vonták, úgy tett, mintha nem tudná, hogy a szülők miről beszélnek. Az ügy peren kívüli megállapodással zárult.

Az oregoni Newport egyik iskolájában öt szülő is arra lett figyelmes, hogy elsős gyermeküknek viselkedési zavarai lettek. Azt hitték, két iskola összevonása viselte meg őket, de kiderült, hogy egy másik diák fogdossa őket, és mutogatja magát, és fenyegetőzött, hogy ne mondják el senkinek a történteket. Az iskola házon belül akarta megoldani az ügyet, de a szülők végül a rendőrséghez fordultak, és a pedagógusok és az igazgató is beismerte, hogy elmulasztották jelenteni a történteket. Végül kártérítést fizettek a családoknak. Az ügy vége az lett, hogy három áldozat soha nem tért vissza az iskolába. Az őket bántalmazó fiút nem távolították el az iskolából.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Két hónapon belül kétszer volt telitalálata a lottón

origo.hu

Mindent elpusztító szökőárra készülnek több európai városban

life.hu

Az esküvőn állt bosszút a vőlegény: a menyasszony összefeküdt a sógorával

hirtv.hu

Lépett az MVM, újabb rezsikorrekció érkezett

ripost.hu

Ezt mondta Boros Lajos a sámánteáról, ami tönkretette VV Anett életét

mandiner.hu

Robert Fico: Elég volt abból, amit Volodimir Zelenszkij művel

borsonline.hu

Exkluzív részletek Justin Bieber Sziget utáni afterpartijáról!

astronet.hu

Heti horoszkóp 2022. augusztus 15-21.: Szerencsés fordulatokat jeleznek a bolygók

ripost.hu

Jogi lépéseket tervez Suzy - törölték az oldalát

ripost.hu

Videóra vették: óriási zajjal csapódott valami a Földbe Amerikában

ripost.hu

Ismét az örökbefogadás mellett döntött Németh Kristóf

További cikkek

KÜLFÖLD

Megrázó felvételek érkeztek a horvátországi buszkatasztrófa helyszínéről

KÜLFÖLD

Receptet adott a győzelemre Orbán Viktor Amerikában

KÜLFÖLD

Rendőrök közé hajtott terepjárójával egy dzsihadista édesanyja Ausztriában

KÜLFÖLD

Putyin szerint egyszer már majdnem sikerült békét kötni Ukrajnával

KÜLFÖLD

Kiderült, hogy ki az a szerencsés, aki két hónapon belül két főnyereményt söpört be a lottón

KÜLFÖLD

Dráma Milánóban: magyar családanyát rabolt el az albán maffia

KÜLFÖLD

Horror a levegőben: robbantással fenyegetőzött egy terrorista az utasszállítón

KÜLFÖLD

Kétszer elgázolta, majd megtaposta áldozatát egy 61 éves férfi