5 éve

Párizs újra lángokban áll - eldurvult a választási kampány!

Míg a jelöltek egymást szidják, támogatóik az utcákra vonulva csapnak össze egymással és a rendõrökkel.

A jelenlegi francia elnökhöz, Francois Hollande-hoz hasonlította Emmanuel Macront Marine Le Pen – és ezzel nem dicsérni akarta fiatal riválisát. A Nemzeti Front elnökjelöltje szerint Macron a most ismert politikát folytatná, ami még mélyebb zűrzavarba taszítaná Franciaországot azzal, hogy romba dönti a munkaerőpiacot, eladósítja és kiárusítja az országot, és radikális terroristák előtt nyitná meg a határokat.

 

De Macront sem kell félteni: Le Pen szavaira úgy reagált, hogy az utolsó pillanatig is a nacionalisták minden javaslata ellen küzdeni fog, mert ők a demokratikus Francia Köztársaság halálára törnek.

Míg a két jelölt üzengetett egymásnak, hétfőn Párizs utcáin is elszabadultak az indulatok: a tüntetők újfent összecsaptak a rendőrökkel. A demonstrálók Molotov-koktélokat és köveket dobáltak, míg a rendőrök könnygázzal oszlatták a tömeget. A zavargásban négy rendőr megsérült.

 

„Ez az a fajta dolog, amit nem akarok többé az utcáinkon látni”

– reagált Twitteren Le Pen.

A választások második, döntő fordulóját május 7-én tartják, és egyelőre Macronnak áll a zászló, aki megerősítené az ország kapcsolatát az EU-vak, míg Le Pen végrehajtaná a Frexitet.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!