5 éve

Teljesen feleslegesnek tartja több szakember is a PISA-felmérést

A német filológiai társaság elnöke szerint meg lehetne spórolni a PISA-mérésre költött pénzt, mert annak eredménye teljesen haszontalan.

A PISA-felmérés három területen (alkalmazott matematikai műveltség, alkalmazott természettudományi műveltség és szövegértés) vizsgálja a 15 éves tanulók képességét. A felmérés háromévenként zajlik az OECD-tagországok és a programhoz csatlakozó, egyre növekvő számú partnerországok irányításával. Heinz-Peter Meidinger a német Bild nevű újságnak komoly kritikát fogalmazott meg a PISA-val  kapcsolatban, szerinte ugyanis az egész felesleges.

A szakember szerint a legnagyobb probléma, hogy a felmérés olyan területeken próbál összefüggéseket keresni és találni, amelyek között semmilyen módon nincs összefüggés. "Németországban teljesen más az iskolai rendszer, mint más országokban, ezért is nehéz összehasonlításokat végezni" – mondja Meidinger.

A németországi tanárok egyesületének elnöke, Josef Kraus is azt tanácsolja, hogy az erre elköltött összeget fordítsák inkább valami értelmesebb dologra.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!