5 éve

Politikai háborúba süllyed Németország

Drasztikusan megugrott a múlt évben Németországban a politikai okokból elkövetett támadások száma: 2016-ban 41500 ilyen esetet regisztráltak a rendõrök.

A német belügyminiszter, Thomas de Maiziere szerint elfogadhatatlan, hogy a jobb és baloldal ne tudja békés mederben rendezni politikai nézeteltéréseit, ezért mindent megtesznek, hogy betartassák az ország törvényeit, és megbüntessék az azt megszegőket. De rossz híre is van a támadásokkal kapcsolatban:

„A politikai okokból történő támadások száma a várakozásaink szerint nem fog csökkenni. A biztonsági szolgálatok felkészültek, hogy az olyan események, mint a hamburgi G20-találkozó vagy a választási kampányok rendezvényei komoly indulatokat fognak kiváltani.”

 

A statisztikák szerint a bűncselekményeket több alkalommal követték el a jobboldal hívei, mint a balé, ezen belül is kiemelkedő volt a szélsőjobboldal. A legtöbb indulatot a migránsválság generálta: a támogató vagy az ellentüntetések rendszeresen fulladtak zavargásba, erőszakos összecsapásba, de az sem volt ritka, hogy a szélsőségesek migránsokat befogadó központokra támadtak.

 

De nemcsak a szélsőjobboldal körében nőtt a bűnelkövetők száma: a nem német állampolgárokkal szemben indított eljárások száma is majd’ 5 százalékkal növekedett. A migránsok az összes bűncselekmény közel 10 százalékáért feleltek, legtöbb esetben a táborokban verekedtek össze, vagy gyújtották fel a matracaikat. A statisztika azonban csak azokat a bűncselekményeket tartalmazza, amelyről a rendőrség tudomást szerez – a migránsok azonban sok rablásos vagy nemi erőszakos cselekedetet titokban tartanak…

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!