KOMPOST

A Ryanair két pilótája egy gumicsirkével nyomkodta a gázkart, felfüggesztették őket

A pilótáknak annyi eszük volt, hogy az elképesztő mutatványról videót készítettek, amit később feltöltöttek az internetre.

A Ryainair felfüggesztette és belső vizsgálatot indított két pilótája ellen, akikről a napokban kiszivárgott egy videofelvétel arról, ahogy egy sípolós gumikacsával adnak gázt egy utasszállító repülőnek felszállásnál – írja a Daily Mail internetes kiadása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A brit bulvárlap beszámolója szerint a két pilóta a birminghami reptéren, egy utasokkal tömött Boeing 737-800-as pilótafülkéjében szórakoztak a gyerekjátékkal, amivel a műszereket nyomkodták, valamint gázt adtak a felszálláshoz. Az esetről készült felvétel nem tudni, hogyan látott napvilágot, de vélhetően az egyik pilóta töltötte fel a közösségi oldalára, ahonnét aztán vírusként terjedt szét az interneten.

A kellemetlen videóval kapcsolatban a Ryanair szóvivője úgy fogalmazott, hogy azon nagyon szakszerűtlen események láthatók, de nem jelentettek különösebb biztonsági kockázatot, ugyanis a gép álló helyzetben volt, amikor a pilóták szórakoztak.

„Mi arra ösztönözzük az alkalmazottainkat, hogy minden körülmény között élvezzék a munkájukat, mindazonáltal elvárjuk azt is, hogy profik és szakszerűek maradjanak, ezért mindenképp kivizsgáljuk az esetet” – fogalmazott a szóvivő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?