BIZARR

Mellei nőttek és tej fakadt a férfi emlőiből egy szörnyű betegség miatt

Az orvosok szó szerint sokkot kaptak, amikor meglátták, hogy milyen tüneteket produkál a férfi teste.

A kínai sajtón nemrég végigsöpört a 25 éves Mr Wang története, akinek B-kosár méretűre nőttek a mellei, mellbimbóiból tej kezdett szivárogni, merevedési problémái akadtak és 25 kilogrammot hízott a jóindulatú agydaganata miatt.

(asia wire)

A rákos férfi sokáig nem foglalkozott a furcsa tünetegyüttessel, amit az agydaganata okozott. Mr Wang próbálta figyelmen kívül hagyni mellei fokozatos növekedését, viszont a tejtermelés már annyira megijesztette, hogy végül szakorvosi segítséget kért Hangcsou városának egyik állami kórházában.

A hivatalos jelentés szerint Mr Wang melleiben a tejtermelést prolaktinóma nevű betegség váltotta ki. Ez azt jelenti, hogy a kínai férfi szervezetében a tejelválasztásrét felelős, prolaktin nevű hormon túltermelődött. Ez a különös betegség főként nőket érint, de speciális esetekben férfiaknál is előfordulhat – Wang esetében például az agytumora stimulálta a prolaktin termelésért felelős hipofízis nevű, babszem nagyságú szervét az agyában.

Mr. Wang célzott kezelést kapott miután fény derült arra, hogy mi okozza nála a különös tüneteket. Egy speciális gyógyszer hatására az agydaganata 7 milliméteres mérete 4-re zsugorodott, és vélhetően hamarosan teljesen elhal. Ezzel párhuzamosan mellei mérete is fokozatosan csökkennek, és mára a tejszivárgása is megszűnt.

És ezeket olvastad már?