BIZARR

Több mázsa kokain esett ki a csempészrepülőből, durva, mi történt utána a dzsungelben

A hátborzongató eset alaposan felkavarta az állóvizet. De a medve által megevett kokain csak a jéghegy csúcsa volt...
  • Szerző:

A több millió dollárt érő kokain nem véletlen landolt az érintetlen vadonban Georgiában: egy nagypályás kokaincsempész dobta ki a repülőből, és maga is a csomag után ugrott. Ám történt egy kis baki, a fickó a szállítmányt nem tudta értékesíteni. Közben pedig a drogból egy igencsak nagy csomagot felfalt egy medve. A szerencsétlenül járt állat tetemét három nappal később találták meg; kábítószer-túladagolás végzett vele. A gyomrában ugyanis 34 kiló tiszta kokaint találtak. Ám ez még csak a jéghegy csúcsa; az 1985-ben megesett történet annyira bizarr és szerteágazó, hogy hamarosan film is készül róla.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Több tonna kokain lapult az erdő mélyén. (Képünk illusztráció! Fotó: Pixabay.com)

Titokzatos holttest az autópálya mellett

 

Három nappal azután, hogy a szerencsétlenül járt medvét felfedezték, egy holttestet találtak a Tennessee-i autópálya mellett – az illető hátán egy ki nem nyílt ejtőernyővel. Egyértelmű volt, hogy a férfi egy repülőgépből ugrott ki, és sikerült is beazonosítani a holttestét: Andrew Thornton egykori kábítószeres nyomozó volt az. A negyvenéves férfinál több százezer dollárt és két pisztolyt találtak, éjjellátó szemüveget viselt és golyóálló mellényt. A nyomozás során kiderült, hogy az egykori rendőr egy kis repülőből ugrott ki, amivel kokaint csempészett; méghozzá úgy, hogy a drogot kihajította, és utána ugrott. Azonban hiba esett a számításába: Kolumbiából jövet, amikor kiugrott a repülőből, beütötte a fejét a repülő farkába, elájult, és nem tudta kinyitni az ejtőernyőt. A kisgépet valószínűleg szándékosan akarta megsemmisíteni: az automata pilóta ugyanis egy közeli hegynek vezette, a roncsokat is megtalálták később.

Az utolsó csomag kokain nem lett meg

Ahogy felgöngyölítették az ügyet a hatóságok, az erdőben összesen kilenc csomag kokaint találtak; de a tizedik soha nem került elő. Aztán három hónap után a szálak összefutottak: kiderült, hogy a jóval arrébb talált, drogtúladagolásban kimúlt medve ezekből a csomagokból fogyasztotta el a tizediket. Később pedig a néhai medve is igencsak kalandos utat futott be...

Fogalma sem volt a házaspárnak, mi van a nappalijukban

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Janice (@madassistantjanice) által megosztott bejegyzés


A túladagolásban kimúlt medvét a boncmester kitömette, és az erdőben lévő vendégház fogadóterében állították fel. A kilencvenes években egy erdőtűz miatt az utolsó pillanatban mentették meg. Egy ideig egy countryzenész zálogházában volt felállítva, aki egy barátjának ajándékozta. A barát aztán meghalt, és egy kínai házaspár vásárolta meg a kitömött medvét. A férj először a nappaliba állította fel, de a feleség túl félelmetesnek találta; így került a kínai gyógyszereket áruló boltjukba. A feleség egy alkalommal úgy nyilatkozott: fogalmuk sem volt, hogy ez a híres kokainos medve. A kitömött állat most egy üzletházban van kiállítva; hogy vonzza a turistákat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?